Talán jobb lesz még egyszer? (beszélgetés)
Lesz :)
Lassan,lassan de enyhülni fog a fájdalom, bár azt hiszem az űr amit maguk után hagynak sosem múlik el.
18 éves voltam, amikor anyum elment...most lassan 50 leszek, de még mindig rengetegszer itt van a gondolataiban: vajon mit szólna egyes dolgaimhoz, a gyerekeimhez.
Akárhányszor palacsintát készítek mindig eszembe jut, ahogy 9 évesen maga mellé állított, s az első átfordított palacsintámnak hogy örült :)))
"Az ido mindent megold. Ha mas nem, majd lesz masik fajdalom." Ezt a kozeli nagyi mondta.
Nalunk furcsa modon nem is volt mindenkinek volt temetese, egyik nagyanyamnak, egy nagynenemnek. Egy ongyilkos baratomnak a temetesere nem hivtak meg, amire utolag azt mondtak, "bocs"; egy masikra csak rokonokat hivtak, az egyiknel nem tudtak a cimem/telszamom... Es aldom a sorsort, gyulolom a temeteseket. A dedi temetesen is inkabb kilogtam azzal, hogy vigyaztam a kisgyerekekre otthon.
En az egyik agon a ded- es nagymamam szuletesnapjan gyertyat gyujtok itthon. meg mindenkepp beszelek az apammal.
A masik agon nem volt ilyen szokas. Es csak a Papa szuletesnapjat tudom, aki nem olyan regen ment el. De szerintem frissiteni kell, mert az anyamnak biztos oromet szerezne, hogy gondolok en is rajuk.
Kb 15 év után tudtam elfogadni, hogy Keresztmamám már nincs.
Apám halálát úgy a 7. évtől kezdtem feldolgozni. Már 10 éve ment el,talán már könnyebb.
További ajánlott fórumok:
- Volt, van, lesz bármiben. Pl. Volt egyszer egy lány, Van aki forrón szereti, Holnap is nap lesz
- Talán egyszer jobb lesz!
- Nincs szállásod?Gyere a lakásunkba, talán egyszer én is mehetek Hozzád!
- Olyan igazságtalan egy nővel: Évente egyszer, pár napra nagy nehezen eljutsz nyaralni és pont akkor van a havi lavina ....
- Nagyon hiányzik, talán egyszer lesz jobb valaha?
- Mi a véleményetek? Talán minden rendben lesz egyszer még?