Szülinap rendezésekor meg szokták kérdezni, hogy van-e ételallergia a vendégeknél? (tudásbázis)
Hát ez már csak így szokott lenni!
Példa: kolléganőm kislányának a barátnője lisztérzékeny. Szülinapi partit csinált a lányának és ugye a meghívott barátnők között ott volt ez a kislány is. Kérdezte kolléganőm, hogy tudok-e véletlenül olyan receptet, amibe nem kell liszt.
Persze tudtam. Így sütött egy hatalmas 16 szeletes tortát a lányának és a barátnőinek és sütött egy icike-picike kis tortát (liszt nélküli máktorta volt) a lisztérzékeny barátnőnek. Hát minden kislánynak az kellett!!! :) Tipikus :)
Igen.
Nincs annál elkeserítőbb egy ételallergiás számára, hogy körülötte mindenki két pofára zabál (akik egyébként az év minden napján felhőtlenül megtehetik), ő pedig nyálát csorgatva, evés helyett ihat egy pohár vizet.
Igen, meg kell kérdezni, sőt: illik is.
Fordított esetben Te sem örülnél, ha a gyereked hivatalos lenne szülinapra, de nem ehetne semmiből.
Vegyél egy sima tortát a nem allergiásoknak és 1-1 szelet mentes tortát az érzékenyeknek.
Ezek a gyerekek ugyanis megszokták már, hogy ezt-azt nem ehetnek meg, nem ez lesz az első eset, hogy nekik valami más kerül a tányérjukra.
Vedd könnyedén!
Jó bulit, zökkenőmentes lebonyolítást kívánok!
A négy gyereknek vegyél 1-1 szelet tortát, a 20-nak meg a normált, így nem lesz senkivel kiszúrva.
Igen én megkérdezném, bár illik a szülőnek is jelezni, hogy ezt, vagy azt ne adjanak a gyerekének.
Vidám születésnapot!
További ajánlott fórumok:
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Ha a boltomban hitelt adok, és átvételi elismervényt írunk róla, akkor az alapján követelhetem a tartozás rendezését? Kihez kell fordulnom?
- Csecsemőkori ételallergia
- Akiknek ételallergiás a gyerekük
- Kisfiam tiszta pötty - ételallergia?!
- Milyen köszönő ajándékot adnátok az esküvőn a vendégeknek?