Szülésvideót a Youtube-ra? (beszélgetés)
Inkább a tény, hogy kéne egy fajta..kategorizálás, pl mint a Hoxan is vannak kategóriák szerint témák. És akkor nincs az, hogy nézel egy főzővideót..majd véletlen autoplay üzemmódban vagy mert kíváncsi vagy mit látsz a thumbnailen rákattolsz(vagy épp más) és már ott is van. Ez persze csak azoknak lenne jó akik épp nincsenek abban a hangulatban, hogy megnézzenek egy olyasfajta videót amit nem akarnak.
Egyébként természetes és szép dolog maga a szülés, de azt hiszem teljesen stabil véleményt felállítani arról, hogy ez mennyire elfogadható vagy etikus vagy ésegyéb nem lehet. Ez sajnos olyan mint a szoptatás. Van olyan bunkó aki nem fogadja el nyilvánosan, van aki meg megérti hogy a baba nem fog snickerst letolni.
Már akinél bemegy az apa...
És akkor még jó esetben a szülész orvos,csecsemős,szülésznő,osztályos nővér...
Jaj, már azt hittem, hogy az ismerős ismerősének az unokatestvérének a BARÁTNŐJE!!! Nem te, véletlenül sem gondoltam róladXDDD
Egyébként semmivel sem undorítóbbak ezek, mint azok a plasztikai műtétek, ahol félreteszik a parizernagyságú mellbimbót egy kiskocsira, majd később visszavarrják. Vagy kispárnahuzat nagyságú bőrdarabbal poénkodnak a dokik, amíg a beteg mit sem sejt, mert altatásban van, és hasplasztikázzák...Egyébként én sem keresgéltem a jutubeon soha ilyesmiket, minek? Van a real time-on is, szüléstörtének sorozat formájában:DDD
Sheldon jut eszembe XD
Mikor sokkolva közli:
Láttam részeket. Női... részeket..
:D
Van ott más rémes történet is (embereket darabolnak fel komplett műtétek szétrohadt testek. Elfér ez is.. :D
Öö nem láttam ilyet csak mesélte egy ismerős hogy látott már valakit akinek az unokatestvére nézte ezeket.. XD
:)
felőlem is jöhetett akkor volna bárki (bár jöttek orvostanhallgatók, nekik kifejezetten örültem, mert aranyosan szurkoltak)
muszájnak nem muszáj, csak az ember szülés előtt csomó mindenre rákeres a neten, hogy tudja pontosan mire számíthat :) (úgysem lehet, de próbál felkészülni) Na, ilyenkor kidobja ezeket, és nem biztos, hogy pontosan tükrözi a cím a tartalmat :)
Mondjuk a youtube-n ott van a Szülőképző video sorozat is, szerintem az nagyon jó, és nem home made :)
Nekem jól jön, mert legalább látok ilyet a sajátom előtt. :)
Csak nem tudom, mondjuk az illető ismerősei megnézik... nem ciki?
büszke magára... gondolom én. Én még az oktatási célra szánt videó/ fénykép készítést se írtam alá! Pedig az arc nélküli lett volna, illetve tényleg oktatási célra készült volna! Na de akkor is! Ez az én, és a családom egyik legbensőségesebb időszaka. Nem ország, világ dolga.
Habár, én a face-t se nyomom tele a gyerekem képeivel se. Szóval, elképzelhető, hogy én gondolkodok rosszul.
Milyen gondolkodásmód kell ahhoz, hogy valaki feltöltse a szüléséről a videót a youtube oldalra?
Bátorság vagy meggondolatlanság?