Szülés után menszesz (beszélgetés)
Szia!
Nekem három és fél hós a babám és sokszor van olyan érzésem, mintha meg akarna jönni. Görcsölget a hasam, kis folyás is van. Idáig nem jött meg, csak vacakol. Néha úgy érzem, a tej termelés is ennek hatására csökken vagy változik meg.
Szerintem ez természetes, a szervezet próbálna helyre állni.
Vannak olyanok, akiknek hamar megjön és vannak olyanok, akiknek tényleg csak akkor, ha már nem szoptatnak.
Úgy tudom, hogy a baba valóban megérzi ezt, de attól még fog tovább szopizni. Ha mégis elutasít, nem szabad feladni a szoptatást!
ENNÉL SZERENCSÉSEBB NEM IS LEHETTÉL VOLNA :)
BÁRCSAK AZ ÉN PICIM TUDOTT VOLNA ENNYIT SZOPIZNI :))))
Szia!
Én a nagyon szerencsétlenek közé tartoztam, mindkét szülés után. Kislányom 2,5 éves koráig szopizott, és annyira örültem, hogy nem fog megjönni...Na nehogy azt hidd...Császárom volt, és császár után másfél hónapig véreztem. Két hét szünet, majd visszaállt a ciklusom :\ Kisfiamnál ugyan szülés után hamar elmúlt, viszont nála is "csak" 2 hónapot nyertem. Viszont én nem vettem észre, hogy mensik idején máshogy fogadnák a cicit.
neked is csodaszép babád van.
csajok mindenkinek sok boldogságot kívánok jóéjt!
és bucsuzoul egy babás versel köszönök tőletek mára :)
ezt a versikét minden pici akit ismerek megtanulta tőlem :)
Sép álmokat,
rózsás csókokat,
ha nincs kivel,
aludj a párna csücskivel!
Jó éjtszakát :) (puszi)
erre én is emlékszem... így hogy mondod...
a fejrésznél a szivacs alá kellett tennem párnát hogy a szivacs kissé ferdén, lejtősen legyen, ettől a testhelyzete nem lett vizszintes, hanem a fej irányába megemelkedet, így a nyelőcsővön keresztül nem folyt vissza az élelem...
ezért ne aggódj,
lényeg hogy fejlődik
a mai gyerekek nem "nagykönyv" szerint fejlődnek
További ajánlott fórumok:
- Mikor érdemes a terhességi tesztet elvégezni menszesz előtt vagy után?
- Miért kell várni menszesz után a terhességi teszt pozitív ill negatív eredményére?
- Petevezeték átfúváson akik már átestek! Utána a menszesz pontosan jött meg, vagy bezavart egy kicsit?
- Mitől lehet hogy minden menszesz után 1-2 héttel el kezd fájni a mellem?
- Szülés után (császár) mikor kellene megjönni az első menszesznek?
- Vetélés után menszesz?