Szükség lehet e tápszerre otthon? (beszélgetés)
Nekem a 3. napon lett tejem szülés után. Addig nem kapott mást a kislányom. Nekem azt mondták a csecsemősök a kórházban, hogy az előtej elég tápláló, mégha keveset is tud enni belőle az elején ugye.
Én nem vettem tápszert előre. Sajnos más bokból kifolyólag abban kellett hagynom a szoptatást és utána már szükség volt rá... :-(
Ha nem kell hozzá recept nálatok, azért szerintem érdemes.
Nekem annyi tejem nem volt a második napon, hogy már elkezdett kiszáradni a gyerek (koncentrált, sötét vizelet, cserepes száj, másfél óra "szopi" után is üvöltés...).
Itthon, Magyarországon a Bajcsyba a Humana HA Start tápszer receptjét adták két éve - úgy kellett kérnem, ráadásul péntek volt, és már gyerekorvos se rendelt, mire kiengedtek.
Szia!
Én 5 napig voltam kórházban és egész idő alatt pótolni kellett, mert nem volt elég tejci. Biztos ami biztos legyen kéznél tápszer. Lehet, hogy ki sem kell bontanod, de megnyugtatásképp legyen a polcon.
Szerintem nem kell tapszert venned elora. Ha meg van a baba es ugy tunik nincs eleg tej, akkor aznap tudtok venni.
De ha teged megnyugtat szerezz be egy dobozzal, ha neked nem kell majd odaadod valakinek.:)
Szia!
Vegyél azért tápszert otthonra, biztos ami biztos, én is vettem, nem volt rá szükség, de jó, ha van otthon.
Svédországban élek és itt a szülés után 6 órával hazaküldik az anyukát ha nincs komplikáció, max 1-2 éjszakát maradhat bent egy kórházi-hotelszerűségben, persze ha van hely és pénzért így valószínűleg hazamegy a mama. Mi van ha nem indul be a tejtermelés ennyi idő alatt?
Érdemes beszerezni tápszert? Szükség lehet rá vagy bízzak abban hogy elég tejem lesz ez első óráktól?
További ajánlott fórumok:
- Le lehet élni valakivel egy életet úgy, hogy sok, egy kapcsolathoz szükséges dolog hiányzik?
- 6 hetes babának a Mecsek Baby Tea mivel ízesíthető? Tápszerrel lehet keverni, mert önmagában nem issza meg?
- 5 hónapos babának lehet laktóz intoleranciája? Szoptatok, és sokan azt mondják, ha azt akarom, hogy ne fájjon a hasa, váltsak tápszerre.
- Melyik tápszerrel lehet sütni-főzni?
- 3 és fél hónapos csecsemőt mivel lehet hozzátáplálni, egyszerűen nem lakik jól a tápszerrel...kivárom a 4. hónapot, mivel kezdhetem?
- Anyóskámnak sürgősen megfizethető idős otthonra lenne szüksége! Tudnátok ajánlani?