Szűk ruha/szoknya felcsúszása ellen ki milyen praktikát tud? (tudásbázis)
Köszönöm!
Huh a harisnya jó ötlet, csak hát valóban ez egy nyári "kánikularuha", ilyenkor nem szívesen vesz az ember harisnyát.. az alsószoknyával is ugyan ez a helyzet.
A mérettel nincs gond, több méretet is felpróbáltam belőle, ez volt jó rám, és nagydarab sem vagyok. Ez direkt ilyen fazonú, csak sajnos még nincs tapasztalatom ezekkel. Most itthon is ebben vagyok, bízom benne, hogy rám igazodik kicsit, és utána már hordható lesz :) ha csak egyszer-kétszer kell megigazgatni, az már nem gond.
Igen, hajlamos vagyok gyorsan gyalogolni, viszonylag nagyokat lépni, az is megoldás lehet, ha lassítok a tempón... na majd kitapasztalom! Köszönöm, hogy ennyien írtatok!
Ezt a célt szolgálja a beépített kombiné, vagy alsószoknya. Az ilyen rugalmas anyagokból készült szûk ruháknál alap kellene, hogy legyen. Illetve te is vehetsz alá, ha nincs a ruhához. A kombiné anyagon nem fog felcsúszni a ruha, max a kombiné az felcsúszhat belül, de a ruha akkor is lent marad, mert a csúszós anyagon nem tud felkapaszkodni.
Ja, ha te veszel alá valamit, ne mikroszálas legyen, hanem selyem, vagy mûselyem, csak ezekkel mûködik a dolog.
Tény, hogy a melegben zavaró lehet, úgyhogy válassz: vagy bôvebb ruha, vagy ha mindenáron szûk, akkor csak kombinével, vagy pedig húzogathatod egész nap (ami meg hülyèn néz ki)
én nagyon keveset látok egyméreteset ezekből.
Felsőkből, ezekből a nagy bő felsőkből viszont annál többet.
Pedig azért csúszik felfelé, mert kicsi. Azért mert sztreccs az anyag, nem jelenti azt, hogy nem kell méretre szabni. Sajnos anyagtakarékossági okokból szinte egyformára szabnak minden ilyen ruhát, azaz egyméretet csinálnak, az pedig nem jó senkire. Az egy dolog, hogy a gumirozás miatt bele tudja magát paszírozni az xs-be a 3 xl-es is, de attól még nem a mérete sem neki, sem az s-nek.
Tehát sztreccs anyagból is úgy kell szabni, hogy ne kelljen nyúlnia, amikor felveszem....
Szia!
Nekem is van 2 ilyen szoknyám, ami sztreccses és folyton felcsúszik. Az egyiknél már rájöttem, hogy ha harisnyával veszem fel, akkor meg sem moccan.
A másikat múlt héten vettem, és a pár másodperces próba alkalmával nem derült ki, hogy fel fog csúszni. Rá még keresem a megoldást :)
És hozzáteszem, nem kicsi rám egyik sem.
ez nem igaz, hogy ha felcsúszik túl szűk. Mert, ha már egy mérettel nagyobbat vesz föl, akkor pedig a fazonból adódóan a csípő derék résznél mászik egyre följebb az egész szoknya egyenesen. ezek ilyenek, fazonból, anyagból adódóan.
Épp a minap láttam egy nagyon nagyon vékony kiscsajt, és szegény sietett volna, mert esett az eső, de ahogy egyre nagyobbakat lépett, egyre inkább csúszott fel neki a szoknya, és kint volt már a feneke.
Az ilyen szoknyáknál az segít csak, ha kisebbeket lép az ember, mint amit megszokott. Akkor nem másznak föl.
Le kell fogyni a ruha méretére! Vagy túladni rajta! Ez a megoldás!! Azért megy föl, mert szűk!!
Ajánlom, hogy a próbafülkében üljetek le egy holmiban, mielőtt megveszitek, hogy kiderüljön, mennyire birja az ilyen helyzeteket. Majd tessék kimenni a bolthelyiségbe, és onnan benézni a tükörbe vagy kinn keresni egy nagy tükröt, amiben az egész alak látszik, és úgy megindulni pár méterről a tükör felé. Ha ezeken a teszteken átmegy a cucc (egyebek mellett), csak akkor szabad megvenni!
Köszönöm!
Egy egyszerű nyári ruháról van szó, én sem szeretem a szűk dolgokat, de ez nagyon tetszik, nem kihívó, szeretném hordani. Majd kitapasztalom, mg hátha az alakomra igazodik lassan kicsit..
en alkatomra sose passzoltak az ilyen rucik.
amit latok ket verzio
a) stresszel h felcsuszik es folyton huzkodja es akkor az jon le h.minek veszi fel ha ilyen kenyelmetlenul erzi magat benne
b) letojja hanegy kicsit feljebb megy ettol meg kicsit olyan ribizlis
en esetleg tennek ra egy ovet.bar nem minden ruhához passzol teny.vagy csak akkor vennem fel vmilyen alkalomra ha muszaj...
Ti hogy oldjátok meg? A szűkebb, sztreccses anyagú ruhák, szoknyák lépés közben egyre feljebb csúsznak. Cikinek érzem igazgatni, nem tudom, mások ezt hogy oldják meg.
Térdig érő, nyári sztreccs ruháról van szó, amit nem rég vettem, szívesen hordanám, de nem szeretném folyton igazgatni.
További ajánlott fórumok:
- Tudsz 2 "szabályt", házi praktikát, vagy bármit, amit gyerekként tanultál meg, és a mai napig eszedbejut?
- Súlyfelesleg - Nektek van valami praktikátok?
- Tudtok hatásos házi praktikát a lakásban lévő legyek ellen?
- Legyek ellen van jó praktikátok? Módszer, eszköz bármi, amivel a lakást hatékonyan lehet légymentesen tartani.
- Tudtok valami jó kis praktikát legyek ellen?
- Tudtok valami hasznos praktikát lábizzadás ellen?