Szteroid injekció, derékfájásra (beszélgetés)
Az MRI azért kellene a pontos diagnózishoz. Mit állapítottak meg nála?
Különben két hónap fájdalomcsillapítón még nem jelent automatikusan szteroid kezelést, még kezdődő gerincsérv esetében sem. Tapasztalatból beszélek, mert nem rég mentem keresztül a hátammal egy hasonlón, bár én csak feküdni v. menni tudtam, állni és ülni fájt nagyon. Lézer-zuhanyt és egyéni gyógytornát kaptam. Kellett egy kis idő, hogy legyen hatása, sőt az elején még jobban fájt, de nagyon rendbe tett.
Viszont, ha komolyabb a sérve, akkor két injekció nem fogja megoldani.
Köszönöm! Jó lenne, ha legalább enyhén, de javulna. 62 éves, de lassan két hónapja nem megy sehova, mindent én intézek a járvány miatt. Előtte sokat ment, álló munkát végzett. Utána durrant be a dereka. Annyira fáj,hogy már az ülésen és fekvésen kívül más nem nagyon megy.
Gerincsérv is lehet gondolom, ha ennyire nem múlik..
Addig, míg fájdalom van nyugalom és tehermentesítés.
Ha elmúlik a fájdalom, akkor napi gerinctorna,hátizom erősítés, nyújtás. De legjobb, ha elmenne úszni.
Csak így első füttyre minden kivizsgálás nélkül belenyomott egy adag szteroidot? Ez azért kicsit erős. Én annó a sarkamba kaptam egy csúnya gyulladás miatt. Nekem az első is sokat segített, de ez nem általános. Általában a másodiktól szoktak helyre rázódni.
Jó lenne kideríteni, hogy mitől vannak pontosan a panaszai, mert annak megfelelően lehet kezelni gyógyszeresen vagy fizioterápiával.
Ezek az injekciók több hét alatt fejtik ki a hatásukat, ráadásul évente 2 db ilyet kaphat.
Nem tudom hány éves az anyukád, de a derékfájásra legjobb a torna. Speciális gyógytorna. Neten találsz sok ilyet. Háton fekvős nyújtózkodós gyakorlatok.
Mellé donalgin és mideton gyógyszer.
Figyelni kell nagyon a mozdulatokra. Lehajolni lehet, de közben elfordulni nem. Nyújtózkodni lehet, de tekeredni nem. Emelni nem szabad még 1 kg-ot sem, cipelni sem épp ezért. Az ágya legyen egyenes közepes keménységű. A cipőre is nagyon kell figyelni. Nem jó a túl magas és túl lapos sarok sem. 2-3 cm a legjobb és ne legyen rugalmas nagyon a talp, mert az állandó liftezés, rugózás nem tesz jót a derékfájásnak. Tüsszentéskor és köhögéskor támassza ki magát. Próbálja egyenesen tartani a hátán és természetesen mozogni, hogy ne álljon jobban be. Hosszú idő mire rendbe jön, több hét, de a napi 30 perc torna a legfontosabb!
Sziasztok!
Anyámnak 1 hónapja fáj a dereka, éjjel-nappal, gerinc 1-3 csigolya. Flectoron él, reumára nem lehet felmenni, maszek doki adott ma neki szteroid injekciót, nagyon enyhe változást érez, de nem az igazi. Valakinek volt ilyen? Mit lehetne tenni?