Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mozgásra erősödő derékfájás fórum

Mozgásra erősödő derékfájás (beszélgetés)

1 2
44. katt2 (válaszként erre: 43. - Channa*)
2021. jan. 19. 21:25

Ez van... :(

De nem jönnek rá, még akkor sem amikor már késő.

43. Channa* (válaszként erre: 41. - Katt2)
2021. jan. 19. 20:39

Persze, hogy nem csak a férfiak lusták;)

Tehát, az összes betegségre a legjobb "gyógyszer" a mozgás.

Ha az izmok erősek, akkor sokkal egyszerűbb minden.

Sajnos mire rájönnek addigra késő...

42. Bözsi néni (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 19. 20:31

Az is lehet, hogy semmi külöbösebb bajod nincs, csak az, hogy az ülőmunka, a mozgáshiány miatt elkezdtél meszesedni. Plusz az izmaid elgyengültek.

Amelyek fontosak pl. a gerinc megfelelö tartásához is. És bizony akkor fáj a járás.

Szóval torna kell, jól írták már előttem is. Megerösödnek az izmok, elmúlik a fájdalom.

Youtube-on rengeteg gyógytorna van, a hát és derék izmainak erősítésére. Simán csinálhatod otthon. Gondolom, most a covid miatt a csoportos gyógytornák sem működnek.

41. katt2 (válaszként erre: 40. - Channa*)
2021. jan. 19. 19:55

Sajnos tökéletesen igazad van. Mindig azt hittem, hogy csak a férfiaknak van vele született rendellensége, ami a lustaság. Néhány hónapja tudom, hogy ez nem így van...

Vagy te olvastál olyat, hogy itt javasolnak valamit és az illető kipróbálta? Mindegy, hogy bevált, vagy nem, de semmi visszajelzés nincs... Esetleg a siránkozás megy továbbra is, vagy elkönyvelik, hogy senki nem tud olyan gyógyszert ajánlani, amitől elmúlik a nyavalyájuk. Túl sok értelme nincs az ilyen irányú ide irogatásnak.

Valakinek megírtam, hogy a szervezetünk hogy működik. Erre letíltott... Hát, csinálja csak tovább a saját elképzeléseit, mert úgysem olvas el semmit a netről, hát azt má' minek?

Ha megúsztad a műtéteket, azért az nem semmi. Persze ez sem magától megy... tettél érte és van eredménye. Mások nyugodtan kétségbevonhatják, hiszen azt a legegyszerűbb.

Magamért? Igen. Most jöttem fel a kondiszobából, az összes kezem a földig lóg, de hát valamit, valamiért. Erre biztos azt mondják, a pasiknak könnyű. Mi a könnyű? A fekvenyomás mondjuk 40 kilóval? Vagy a bicepszezés 15-tel? Semmi sem könnyű. De nekem van már egy egész jó súlyzókészletem. Persze, van és távolról sem került annyiba, mint gondolják. De megnéz valamit a neten és azt mondja, hogy drága. És az egészsége nem? Persze már arra képtelen, hogy utána olvasson, keressen, pedig mindig van jó ajánlat.

40. Channa* (válaszként erre: 39. - Katt2)
2021. jan. 19. 19:26

Senki nem fogja elhinni, hogy kb. ennyi lenne.

Már csak azért sem, mert napi 15-20 percet ezzel kellene tölteni, és nem 10 perc alatt lett hatása, mint egy gyógyszer lenyelésének, és akkor nem lenne ideje az illetőnek még többet nyomnia a telót;)

Ez tapasztalat. Sok ismerősöm küzd porckorongsérvvel, és tudják, hogy nekem is van 5 db.

És látják, hogy 20 éve nincs problémám, és azt is, hogy hogyan úsztam meg 5 műtétet, de akkor is jobban hisznek abba, hogy bekapnak naponta egy marék gyógyszert, vagy kés alá fekszenek, kockáztatva azt, hogy életük végéig tolókocsiba ücsöröghetnek.

Ha bárkinek javaslom, hogy mit tegyen, akkor közli, hogy nekem ez azért segített, mert az enyém nem elég súlyos, nekem nem fájt annyira, mint nekik, mert ha nekem is úgy fájt volna, akkor nem lett volna kedvem gyógytornára járni 1 hónapig minden reggel 7-re 1 órán keresztül, majd ezután minden nap otthon 30-60 percig csinálni, mert ha nekem is úgy fájna mint neki, akkor én is feküdni és jajgatni tudtam volna csak.

Én már nem nagyon akarok senkinek tanácsot adni, mert nem vagyok kíváncsi az ilyen hozzáállásra.

Ha megkérdezik, elmondom. Ha hülyeségnek tartja, akkor tartsa annak. Az ő teste, az ő élete. Nem érdekelnek.

Nekem az a lényeg, hogy megúsztam 5 műtétet, elmúlt a fájdalmam, pusztán azzal, hogy tornáztam.

Neked külön gratulálok, hogy te is teszel magadért valamit!;)

39. katt2 (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 19. 13:14

Ha úgy látod, hogy ez görcs, akkor miért nem próbálod ki amiket a 19. hozzászólásomban írtam? Biztos vagyok benne, hogy az orvosoktól várod a megoldást. A baj az, hogy nincs az a röntgen, vagy UH, ami kimutatja, hogy a mélyizmok le vannak tapadva. Ez először csak mozgásra fáj, később annyira összeáll, hogy állandósul, ez az igazi görcs. Akkor már a legkisebb mozdulatra is beléd nyilal a fájdalom.

És nem csak ülőmunka miatt van. Egyszer egy étteremben hordágyon vitték ki az egyik 30 év körüli pincért, mert meg sem tudott mozdulni, úgy beállt a háta. ( nem lumbáhó volt... )

Ettől még lehet egész más nyavalya is, de legalább próbáld meg. Néhány nap alatt javulnia kell. Nekem 6 éve nincs ilyen bajom, előtte viszont kemény volt.

38. Channa* (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 19. 11:12

Ezek szerint semmit nem tudtál meg, csak maradt a fájdalom...

Nem is javasolt semmit?

Amit én gondolok. Szerintem se az a meszes valami, ami fájdalmat okoz, mert az is lehet, hogy az már ott van neked, amióta megszülettél. Nekem kb. 1 évente megnézik, hogy változott e a mérete, de eddig még nem tette.

Az a véleményem, hogy nem ártana speciális gerinctornát csinálnod, ha a torna hatására rendeződik a problémád, akkor kiderül, hogy a rossz tartás, a sok ülés, mozgáshiány, stb. okoz derékproblémát.

De ha nem múlik, esetleg fokozódik, akkor egy reumás vagy ortopéd orvost keress fel mindenképp!

Akár meg lehet próbálni izomlazítót szedni, mert ha segít, akkor is kiderül, hogy ott van a gond.

Ha tartós és nagyon kellemetlen, akkor én ragaszkodnék további kivizsgáláshoz, mert az tuti, hogy nem normális (egészséges) állapot, hogy fájdalmaid vannak!!!

37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 36. - Channa*)
2021. jan. 19. 10:41

Hát valamennyire állandósult igen ez a görcs.

Háziorvosomat is megkérdeztem erről a képletről, azt mondta ez lehet a vese előtt/mögött/benne + általában ha meszes valami akkor az egy megnyugodott dolog. Max. hasi CT-re mehetnék tovább de azt nem ajánlja a nagy sugárterhelés miatt, inkább hasi UH félévente... igaz, hogy az az első körben sem mutatott semmit :DDD

Hát nem tudom, nyugodtabb lennék ha tudnám mi az, meg ha esetleg komolyabb akkor nem jobb elkapni míg 1 cm alatt van???

36. Channa* (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 18. 22:28

És van olyan helyzet, amikor nem fáj, vagy állandósult a fájdalom?

És amiért kérdezem:

Van porckorongsérvem, ami ha fáj, akkor jellemzően csak! mozgásra, azaz ha pl. ülök, akkor nem érzem, de ha a felállok, akkor először nehezen egyenesedik ki a derekam, majd lépéseknél fáj. Van olyan is, hogy ez a fájdalom lesugárzik a lábamba.

Volt epekövem, ami nekem gyomorfájással jelentkezett először és másodszor is, ami sokszor átsugárzott a hátam közepébe, pont a gyomrom mögött. Ez nem mozgásra fájt és nem állandóan, hanem volt olyan az első alkalommal, hogy hetek teltek el két fájdalom között, de olyan is volt, hogy napokon át fájt.

A második alkalommal már nem volt epehólyagom, a kő az epevezetékemben volt. Ez a fájdalom minden napos volt 2 hónapig. Reggel még csak kicsit, majd délutánra nagyon fájt, de soha nem befolyásolta a mozgás.

Vesekövem sosem volt, de a jobb vesémen van egy kb. 1 cm-es érdaganat. Így születtem. Sosem okoz fájdalmat.

Van ismerősöm, akinek veseköve szokott lenni, de az nagyon fáj. Az nem olyan, hogy csak kicsit fáj, csak mozgásra. Ha az beindul, akkor addig nincs megállás, amíg ki nem jön. Ez az elmesélés. Tapasztalatom nincs.

És eszembe jutott még valami, de az meg csak egy bizonyos időszakban szokott lenni, a havim előtt. Na az görcsös fájdalom, szinte le akar szakad a derekam, ez erősödik akár mozgásra, és a meleg szokott jót tenni.

35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Channa*)
2021. jan. 18. 20:39

Rendben, igen, azt lehet nem írtam de a fájdalom átment egy állandó görcsös fájdalomba.

Előtte volt az, hogy csak mozgásra, és azt épp jobb oldalon éreztem ahol elvileg ez a dolog is van.

34. Channa* (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 18. 20:33

Köszi, hogy leírtad!

Érdekes!

Nekem először rtg volt és UH-val erősítették meg a diagnózist.

De ki tudja?

Igen, lehet kő is, de nem gondoltam volna, hogy a vesekő "csak" mozgásra okoz fájdalmat.

Egyébként változik a fájdalmad?

Majd írd meg a doki véleméynét!

2021. jan. 18. 20:30

Leírom ha valaki kíváncsi lenne mi lett, elmentem hasi UH-ra, ott nem találtak semmit , ma pedig megkaptam a röntgen leletem, azon az áll, hogy "jobb vese vetületében 6 mm-es meszes képlet ábrázolódik".

Holnap viszem vissza a dokihoz, barátnőm azt mondja szerinte ez vesekő.. Kicsit furcsállom, mert a hasi UH-n meg nem láttak követ és elvileg az a pontosabb (?).

32. Bözsi néni (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 14:39
A hasi UH jó ötlet.
31. Channa* (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 13:18

Biztos.

Az rtg után nekem is UH volt, amin bebizonyosodott, hogy mi az...

Nyugi!

30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 29. - Channa*)
2021. jan. 10. 13:14

Igen..

Az UH-n gondolom ez egyértelműbben látszana.

29. Channa* (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 13:12
Oda is kisugározhat a epe, és ugye az epe pont a máj alatt van kb...
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Channa*)
2021. jan. 10. 13:09

Inkább lenn fáj, csípő fölött jobb oldalt. Mondjuk most épp nem fáj, de ha igen akkor ott.

Doki azt mondta máj alatt van ez a valami..

Próbálok nyugodt lenni, elvégre ha jól tudom a röntgen nem teljesen jó ilyesmi diagnosztizálására.. Kérdezték voltam e hasi UHn mostanában.. Lehet hogy magam megnyugtatására elmegyek a héten arra és akkor azt a leletet is tudom visszavinni.

27. Channa* (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 12:19

Lehet, hogy epeköved van?

Nálam is rtg-el diagnosztizálták...

És a puffadás, has és gyomorfájás is utalhat erre.

Hol fáj a hátad?

Én epeköves voltam. Nekem gyomorfájással kezdődött, azaz gyomorszájnál fájt és közben ugyan ott hátul a hátam is.

Először azt gondoltam, hogy a gerincem fáj, de egy erősebb rosszullét után sürgősségire mentem, ahol kiderült, hogy epekövem van.

Tehát, nyugi!!!!

26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Bözsi néni)
2021. jan. 10. 10:21

Jövő héten pénteken legkésőbb lesz eredményem.

Tudom, hogy nem tesz jót a pánik,de sajnos nagyon szorongó típus vagyok.

25. Bözsi néni (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 00:19

Előre ne pánikolj, az semmin nem segít, sőt!

Egyáltalán nem biztos, hogy valami szörnyű dolog. Várd meg, hogy kiderüljön, mi van. Szóval próbálj meg pozitív lenni. Bármi is az, meggyógyulsz.

Mikor lesz lelet?

2021. jan. 9. 23:40

Sziasztok.

Voltam a reumán és meg vagyok ijedve.. Készült egy röntgen, amit a radiológus sajnos még nem látott (3 munkanap a lelet) de az orvos megnézte a felvételt és szerinte jobb oldalon a hasi régióban a máj alatt van "valami". Ő a csontokhoz ért, így nem mondott erre semmi konkrétat, csak hogy meg kell várni a radiológus kiértékelését és pénteken mehetek vissza hozzá ezzel együtt.

Próbálom nyugtatni magam de aztán eszembe jut, hogy visszatérően izzadok éjszaka és így összeáll a kép hogy mitől lehet.. Tavaly januárban kezdődött az izzadás és júniusig átestem egy rakat vizsgálaton, voltam laborban, tüdőszűrőn, ultrahangokon, nőgyógyásznál, belgyógyásznál.. Mindenki széttárta a karját hogy nem tudják mitől lehet biztos pszichés.

Tovább kellett volna menjek és most a reumatológus is kiakadt, hogy mi ez hogy nem viszgáltak tovább. :(

Gasztroenterológia fel se merült mert Világ életemben puffadtam, hasfájós gyomorfájós voltam, mindig minden baja volt az emésztőrendszeremnek amit már kivizsgáltak évekkel ezelőtt és maradt az IBS diagnózis. Szóval most ez fel se merült bennem és most lehet ez fog elvinni...

Bocsánat hogy ezzel untatok itt mindenkit de tegnap óta pörög az agyam, egyik pillanatban pozitív vagyok a másikban teljes pánik..

2020. dec. 21. 18:49

Ha nincs gerinc betegséged, akkor sok mozgás.

Séta, hasizom erősítő gyakorlatok, óránként felállni és járkálni. Figyelni a tartásra ülés közben és egyébként is.

Én mindig messzire teszem a gépemet, mert ez esetben nem görnyedek, hanem egyenes marad a hátam.

Amikor az irodába valaki odaül a gépemhez, akkor mindig rácsodálkozik, hogy miért?

Én csak annyit mondok, hogy az egyenes hátamért;)

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Channa*)
2020. dec. 20. 22:24

Semmi gond, nem nincs eddig nem volt legalábbis:)

De biztos hajlamos vagyok rá, mert a családban sok a gerinc/porckorong sérves/kopásos.

21. Channa* (válaszként erre: 20. - Channa*)
2020. dec. 20. 21:39

Ja! Bocsánat!

Úgy olvastam, hogy rengeteg gericbetegséged van...

20. Channa* (válaszként erre: 17. - 9b10f3d7ff)
2020. dec. 20. 21:37

Ezt még véletlenül se csinálja!!!!

Azt írta, hogy van több gerinc problémája.

A porckorong sérveseknek a tekeredés nagyon nem tesz jót!

Tehát, se fekve, se ülve, se állva.

Lehajolni lehet, de elfordulni közben nem.

Nyújtózkodni lehet, de eltekeredni közben nem!

19. katt2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. dec. 20. 20:14

Nem hinném, hogy komolyabb bajod lenne, de ezt most tekintsd figyelmeztetésnek. Ha ülőmunkát végzel és nem mozogsz hozzá, akkor a belső izmok letapadnak, nem tudnak nyúlni. Ez a későbbiekben nagyjából az egész felső testre kiterjedhet. ( Nekem annyira, hogy a masszázspadra két percig tartott, mire egyenesben fel tudtam feküdni, szinte sírtam a fájdalomtól. A masszőr meg is mondta, hogy nem biztos, hogy tud rajtam segíteni. De azért sikerült, különösen, hogy rájöttem, hogy az izmok nyújtása lenne a lényeg. )

A gerincedet és vele együtt az izmokat kellene nyújtanod. Ez napi 5 perc, nem kell különösebb dologra gondolni. Itt egy videó, a 9.46-tól van a gyakorlat.

[link]

Ha kipróbálod, akkor inkább egy keményebb párnát használj a kezed helyett, mert nekem sikerült jól megnyomni a keresztcsontomat és egy hétig fájt.

Én ennél egy kicsit drasztikusabb megoldást használtam, meg használok most is. Olyan, mintha húzódszkodnál egy vízszintes rúdon. A lábaidat nem kell felemelni, csak kapaszkodj a rúdba úgy, hogy érezd, hogy a testsúlyod nagy része a kezeiden van. Nagyon jól nyújtja a csigolyák közti távolságot, meg a hozzájuk tartozó izmokat is. Én 3 x 30 másodpercig szoktam így "lógni". Utána törzshajlítás előre, amennyire csak tudod, tedd le a kezed. Persze mindent csak óvatosan, lassan.

2020. dec. 20. 20:02

Köszönöm szépen a sok jó tanácsot! Az úszáson kívül mindet igyekszem megfogadni. (nem tudok úszni és rengeteg próbálkozás után fel is adtam hogy valaha fogok :D)

Mivel tényleg rengeteget ülök és sajnos sokszor görnyedek közben, csavarom magam stb. emiatt gondolom hogy ez lehet a baj forrása és csak reménykedem hogy semmi kóros elváltozást ez még nem okozott legalábbis nem visszafordíthatatlant..

Mindenképpen megyek orvoshoz vele mindenesetre! Illetve pár napja lightos gerinctornákra neten mozgattam magam kicsit. Sajnos sport terén is 0 a teljesítményem, a biciklizésen és túrázáson kívül nem szeretek más mozgásformát :(

2020. dec. 20. 19:21
Feküdj hanyatt a padlón. A lábad húzd fel, talpad tedd egymás mellé a padlóra, és egyszerre fordítsd a lábaid jobbra a padlóig, a felsőtested balra, majd szépen lassan vissza ugyanezt ellenkezőleg. Ez jó szokott lenni.
16. Napsugár8 (válaszként erre: 15. - A97b9a4e4e)
2020. dec. 20. 19:18
Vagy éppen pl. óránként felállni az asztal mellől és néhány percig kinyújtóztatni a tagjainkat. Persze én sem csináltam anno, és még ma sem, pedig ma már a kutya sem szólna rám. :)
15. a97b9a4e4e (válaszként erre: 13. - Napsugár8)
2020. dec. 20. 18:39
Vannak ezek a tartasjavitok is, heveder amik mereven tartjak a hatat, üles kozben is. Bar azt nem tudom mennyit javit, vagy inkabb ront a helyzeten.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook