Szorongás, idegen környezettől való félelem (beszélgetés)
A hipnoterápiára gondoltál már? Nekem vannak ilyen hasonló szorongásaim, és tudom hogy ez a 'mély levegő ' stb nem segit semmit. Nekem nem segiett az autogén tréning sem + jártam pszichoterápiára, de az sem.
A tartós bogyó szedéstől pedig én is tartok. Most ezért gondolkodom a hipnoterápián.
Ez a bajom nekem is. Együttérzek veled.
Hiába mondja bárki is, hogy mély levegő, meg gondoljak másra...ki képes másra gondolni, ha jön a roham?
Ne, ne vegyél be semmit!
Tervezz meg magadnak egy útvonalat! Még csak el sem kell utaznod, csak sétálj egyet a környező utcákban.
Figyeld magad!
És gondolj arra, hogy nincs ebben semmi. Mások is így sétálnak.
Honnan van nyugtatód, ha orvoshoz nem fordulsz, mert bolondnak néznek?
Amiatt senki nem fog kirúgni, hogy kezelteted az agórafóbiádat, vagy bármi is legyen a bajod. Ha viszont nem mered kitenni a lábad a házból, és nem jutsz el melóba, akkor viszont számíthatsz rá. Bolond max. akkor vagy, ha ezt nem látod be. Amúgy a világ melyik s@gglyukán élsz, hogy ez a felfogásod a pszichés betegségekről?
Ítélkezik a ....!
Nem tudom és nem is érdekel hogyan oldódó meg a problémáidat.
A saját tapasztalataimat írom.
Ebben nincsen semmi ciki.
Teljesen normálisan kezelnek, semmi rosszra ne számits.
Viszont ez belsó munka és csak magadra számitgatsz, ugyanis csak te változtathatsz a nézőpontodon.
Tényleg nincs mitől tarts.
Hajrá egy szakember és sok erőt kívánok Neked
Én is elhagytam a pszichiáter által felírt gyógyszert, mikor szóltak a barátaim, hogy a gyógyszer hatása alatt furán beszélek.
Akkor elkezdtem utána olvasni és magam jöttem ki belőle.
No akkor tényleg csak pszichés.
Miért lenne ciki orvosi segítséget kérni? A többi agorás is meggyógyul valahogy!
Köszi! Én is így gondolom, hogy agorafobia, főleg, ahogy utána néztem.
De olyan ciki ilyennel orvoshoz menni. Vagy pszicholóhushoz. Kit érdemes megkeresni ilyen.panaszokkal?
Kardiológusnál voltam tavaly, holtert is felraktak,szív UH, de semmi gond szerencsére.
Mindent rá lehet fogni erre a betegségre.
Orvos, kivizsgálás.
De semmit nem fognak találni.
Én is voltam még szívultrahangon is.
Állapítsa meg az orvos, ha pánikos vagy!
De saját tapasztalat, hogy ki lehet belőle jönni gyógyszer nélkül.
Menj el orvoshoz a panaszaiddal!
Ne itt diagnosztizáltasd magad a mariskanénikkel, látatlanban!
Néha még olyat érzek, itthon is, hogy mintha kihagyna a szivem és utána egy-egy erősebb szívdobbanás. Illetve néha megszédülök picit.
Ezek is a pánikbetegség tünetei?
Az orvos nem a problémát kezeli a gyógyszerrel csak a tünetet. Hosszú évekre páciense lehet a beteg.
Az agy nagyon rugalmasan alkalmazkodó szervünk és ahogyan kialakult ez a képzetünk a félelemről úgy le is lehet győzni.
Persze egyszerűbb bekapni egy nyugtatót vagy altatót, mint szembenézni a problémákkal.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Takarítsunk környezetbarát módon!
- Szorongás - mikor a félelem uralja az életed
- 10 hónaposan szeparációs félelem, szorongás, lehetséges?
- Mi a különbség szerintetek a félelem és a szorongás között?