Szőrmebundák megítélése (beszélgetés)
Saját magad által készített képeket.
Elmész egy ruhaboltba, és a probafulkeben csinálsz fotókat.
1. De én a régi színésznőkről beszéltem
2. Én nem is mondtam ilyet
5. Én is szeretem az elegáns szövetkabátokat
6. Mégis nagyon sok nő ilyet hord télen
1. Nem a történelmi idők színésznőiről beszélünk.
2. Nem csak pufidzseki és szőrkabát létezik.
3. Talán ez volt az oka annak, hogy senkit nem érdekelt a 3 bejegyzéses "divatblogod".
4. Nem a ruházatomtól vagyok úgynevezett nőies. Genetikailag vagyok nőies és ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen kényelmetlen, nehéz szőrt veszek fel vagy nem veszek.
5. Elegáns alkalmakkor télen kasmírt, merinói gyapjút és alpakkát viselek.
6. Pufikabát sportoláshoz való.
Sosem vágytam bundára. A bunda állatokat nem erdőben vadászgatják le (vadkár ugyan már élettér kiszorulás inkább, mezőgazdaságban mondhatni jártas vagyok) hanem méltatlan körülmények között tenyésztik, tartják és ölik le őket.
Hány szerencsétlen kis állatkának kell elpusztulnia ahhoz hogy egy buta állatnak bundája legyen...
Mellesleg húst is evő vagyok, bőr cipőt, kabátot, táskát hordok, de azok az állatok élelmezési célt is szolgálnak, míg a bunda-állatok -remélhetőleg- nem
Egy téli sétához miért kellene puccba vágnunk magunkat? Bár szerintem egy bunda nem elegáns, nem kényelmes, stb. És ha az állatokat tegyük fel nem is sajnáljuk, belegondoltál, hogy milyen atkák költöznek egy állatszőrbe? A halott ember hajában is lesznek atkák, ahogy a halott állatéba is. Én nem akarom, hogy atkák mászkáljanak rajtam, elég a sajátom:DDDD
Ja, nem vagyok színésznő, de ha az lennék se akarnék bundát, inkább egy jó pufikabát!:DDDD És látnád, hogy abban is milyen nőies vagyok!
Hát nem tudom. Én nő vagyok, de sosem vágytam bundára se rövidre, se hosszúra, ráadásul én barna cuccot sem veszek fel, mert az "öregszín", majd talán 80 évesen, de szerintem még akkor sem.
Te nem tudom mi vagy, de ne gondold azt, hogy annyira képben vagy a nőkkel!
Ja, a filmekben:-) Bundában, körömcipőben:-)
Egyébként meg hol van tél? Karácsonykor 16 fok volt. Idén talán egy hétig voltak minuszok. És mindent agyon fűtenek, üzletek, járművek, mindent,
Ha vágysz rá, tedd meg!
Főleg, ha régóta.
1940, 50-es években amerikában szinte minden színésznő ilyet hordott, és nem azért hordták mert nélküle megfagytak volna.
Egy téli sétához sokkal elegánsabb és nőiesebb egy szőrmebunda, mint egy pufikabát.
Szeretek nőiesen öltözködni, tetszenek is a szép szőrme bundák, másokon.
Magamnak azért nem szeretnék, mert egyszerűen nem érzem jól magam benne. Fojtó, fullasztó, nehéz.
Nem vallom be, mert viszolyogtató érzés teljes testben egy halott állat irhájába burkolózni. Nehéz, mozgásban korlátoz, formátlanná teszi a testet, és azok az idők már elmúltak, hogy nem volt más lehetőség a test melegítésére, mint az állatok bőre.
A legkevésbé sem arisztokratikusak a szőrmebundák, sőt. Kifejezetten a felkapaszkodottak sajátjai, de mindegy.
A kedvencem a BKV-n zötykölődő rókabundás asszonyság vagy a közértben krumplit válogató :))
Meg tudnám fizetni akármelyiket, de nem kell.