Szoptatós anyukák segítsetek.... (beszélgetés)
Nem érzem, azt hogy kivenne belőlem a szopi :)
Tudod, a legnehezebb perceken egy csapásra átsegít a szopi, pl: fogzási fájdalmak, láz, étvágytalanság, frusztráció (nem tudja leemelni az ajtót a helyéből és ezen képes toporzékolni, majd gyengének érzi magát, mert nem sikerül, dilis :S)
Szóval, ahelyett hogy erős gyógy bogyókkal tömném a kicsit, inkább cicivel kínálom. Persze a komoly láznál jön a vibu kúp, de enyhe hőemelkedésre inkább dupla adag cici.
Nem cumizik, de cumival se az ujjával! Engedem igény szerint szopni ami azt jelenti, hogy nem veszem ki a szájából, addig cuncukálunk míg ő el nem enged!
Másik jó hatása: én midig kis duci voltam, 156 cm-hez 65-70kg. 55kilóval jöttem ki a kórházból szülés után, nem diétázom hisz szoptatok, de így is 57kig vagyok :) Pedig eszem én sütikét is :)
Mindjárt küldök neked privát egy érdekes cikket, hogy melyik állat mennyi ideig szoptat és az emberre vetítve milyen kort jelent :)
Érdekes ám :)
Ez most komoly, hogy 3-4 éves koráig szoptatni szeretnéd??
Az én Vladom még csak 5 hetes, de ... max. 8 hónapos koráig tervezem a szopit.
Sokat "kivesz" belőlünk...
teljesen összezavarod szegényt :S
neked mi lenne a legjobb? Az elmúlt 3 nap milyen volt a lányod szemszögéből?
Én egyedül nevelem, ezért nekem nem gá, hogy együtt alszunk és éjjel is 4x szopik. Napközben egyre többször kibekkelem :) Túrórudi, gyümölcs, puding, mesét mondok közben ölben ringatom. Igen eleinte kicsomagolt, de 2 hét alatt elfelejtette ezt a szokását :)
Mikor a cici a szájába került, nem meséltem, mikor elengedett folytattam. Kicsit muris volt, de megértette.
igen én is pont ezt akartam mondani,hogy a borogatás az csak egy,de ne vond meg tőle azért mert úgy gondolod ,hogy nagy már hozzá!
Ha igényli nyugodtan add neki oda:)
ill. ne drasztikusan!
Ha mindenképpen ez a választásod akkor itt is fontos a fokozatosság!!!
nem is nagy :) szerintem várd meg, hogy ő hagyja abba.
ha viszont ez már közös döntés, vagy a lány már elfogadta, akkor hideg vizes borogatás
a fejést nem javaslom, attól sosem fog elapadni, az agyad ugyanis nem tudja hogy egy baba üríti a mellet, vagy egy mellszívó, így továbbra is tejet termel, mert ugye elfogy
remélem nem voltam kusza :)
az én lányom 19 hónapos naponta 6x szopizik, majd 3-4 évesen külön válunk ;)
így semmiképp sem szabad... egyik napról a másikra.... fokozatosan kell csökkenteni a szoptatások számát, így a te tested is tud alkalmazkodni, és a mell egyre kevesebb tejed fog termelni, mivel a kereslet csökken. ha kérné még a cicit, akkor add neki és tedd ahogy írtam, csak fokozatosan
ne akarj egy frankó mellgyulladást, szépen apaszt el... én úgy olvastam hogy 2-3 hét, de nézz utána
ha elszeretnéd apasztani akkor hidegvizes borogatást kell rá tenni (esetleg hideg vizzel zuhanyozni!)
A meleg az ellenkezőjére jó..
a lányom 21 hós és már ez a 3. napja hogy nem szoptattam...gondoltam leszoktatom,hisz nagy már...
a hisztit leszámítva elvan...sajnálom szegényt.
de!!!ma estére elkezdett fájni a mellem,tele van tejcsivel...mit csináljak?fáj...
Szia!
Miben kellene segíteni?
Az én lányom 18-án lesz 9 hónapos és még naponta hatszor szopizik. Ha tudok,akkor szívesen segítek.