Szoptatási tanácsadásért kell fizetni? (tudásbázis kérdés)
A La leche liga nagyon jó. Én telefonon hívtam őket mindkét fiamnál. Nagyon használható tanácsokat adtak, mindig bevált. Első kisfiamat 3 évig szoptattam, a második 10 hós, de még 4-szer szopik egy nap.
Ingyenesen adnak tanácsot.
Nálunk a városban is volt korábban szoptatási klub, ilyennek is utána lehet nézni. Az is ingyenes volt.
Milyen mellszívót használsz?
Nekünk csak az Aventos kézi vált be.
A tejet meg szaporíthatod, ha gyakrabban fejed. Megindul az!!Valószínűleg azért is van kevesebb, mert nehézkesen megy a szopizás, és így a tested azt érzékeli, hogy kevesebb a kereslet....
Ha szopizatatod is, két alkalom között próbálj fejni - lehet a gyerkőcnek is azért megy nehezebben, mert kevesebb tejed van...
Azokat nézegetem pont! :)
Gondoltam csak tudja, hisz a klolléganője valamilyen szinten...
Bakapja az egész barna részt (bimbó + udvar), de valahogy mégsem sikerül a szopizás. Mellbimbóm (amikor kiveszem a szájából), nem szeder alakú, hanem lejtős.
Próbáltam több pózban, amikor észreveszem a félreszívást azonnal kiveszem és próbálom jól beletenni, de nem.
Én ugyan nem ott lakom, de hasonló helyzetben voltam - pici fiammal nem tudtunk zöld ágra vergődni ebben a témában.
Sok tanácsot meghallgattam, de nem ment. Így végül maradt a fejés. Talán nem volt olyan "kényelmes", de nem bántam meg, sőt!
Ha nem sikerül, attól még ne legyen lelkiismeret-furdalásod. És a gyerkőc szeretete, kötődése sem ezen fog múlni, és a "jó anyaságnak" se ez a fokmérője, hiába próbálják ezt beleszugerálni a nők fejébe...
Sziasztok!
Egy hónapos kislányom van és nem tud szopizni. Mármint tud, csak félre szívja a mellem, ami ettől begyullad és/vagy sebes lesz.
Gondoltam felveszem a helyi szoptatási tanácsadóval a kapcsolatot. Nem tudom megéri-e és ennek mi az anyagi vonzata.
Van közületek olyan, aki Kaposváron lakik és igénybe vette ezt a szolgáltatást?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudok visszaállni szoptatásra, ha ki kell hagynom 6 hetet?
- Szülés után egy ideig még normális ha gyakrabban kell vizelni és szoptatás ideje alatt megnőhet az étvágy?
- Miért kell fejni a mellet szoptatás időszakában? Hány hónapig kell ezt csinálni? Ki hogy csinálja, és miért jó ez?
- Mit kell kerülni a szoptatás alatt, milyen ételt vagy italt?
- Gyógyszer szedés miatt genetikai tanácsadást javasoltak, kell oda beutaló, és hányadik héten kell oda menni? (Pécsre mennék)
- Békéscsabán hova, mikor fordulhatnék ingyenes jogi tanácsadásra?Be kell jelentkezni időpontot kérni?