Szoptatás kiegészítése: melyik a legfinomabb tápszer? (tudásbázis)
Ne mááááááááááááár!
az én fiam 4. hónapos koráig csak anyatejet kapott, utána tápis baba lett, persze nem az első tápszer jött be, de nem mondtad volna meg, h tápis baba.
Persze, h az anyatej a legjobb, de nem kell különbséget tenni tápis és tejcsis baba között!!!
Nem is láthatod a különbséget!!!
Nálunk is ugyan ez volt a baj, meg nemhogy nem hízott hanem fogyni is kezdett
Nekünk a sinlac szerencsére bejött
Igen,pép az megy-de csak tejmentest abból is.A Humana-nak van 2 tejmentese,abból az almásat megeszi-úgy-ahogy.De ezt csak napi 1x adom.
A többi pép általában tejes,ezeket most még nem merem adni neki,mivel én is laktózérzékeny vagyok,sőt a nagylányom is az volt babaként.(de kinőtte)
a sinlac is tápszer, rá is van írva ha jól emlékszem, csak annyi, hogy pép formájában. Igen a sinemil is pép.
Viszont ezek tejmentesek, azért lenne jó ha inkább ilyenekkel próbálkoznál.
Valami gyümölcsöt adtál már a picinek?
A tejpép tényleg jó.
A vaníliás szerintem. Én azt adtam, nagyon szerette, mellesleg én is. :)
Örülök, hogy próbálsz szoptatni. :)
Tápszer ügyben nem tudok segíteni, majd más segít.
Én totál tápszer-ellenes vagyok.
De mondjuk engem is csak fél éves koromig szoptatott anyukám, sose kaptam tápszert, mégis makkegészséges vagyok.
Én a lisztet és a tejet is elég hamar bevezettem a gyerekeimnél, mint annó anyáink, nagyanyáink. Újabban az unióban is az az elv, hogy a lisztet már ebben a korban be kell vezetni (kiskanálnyi háztartási keksz), mert arra jöttek rá, hogy mióta minél később adják a gyerekeknek ezeket, azóta lett egyre több liszérzékeny gyerek. A liszt-imunintolerancia nem tud kialakulni.
De mondjuk már lassan más témánál járok.
Két gyerekem van, az első sajnos tápszeres volt, most a picim anyatejes, így mindkét oldalról van véleményem.
Az igaz, hogy a legjobb az anyatej, viszont azért nem kéne általánosítani neked sem... A fiam babakora óta soványabb típus, soha nem volt felfújva, kikerekedve, holott full tápszeres volt egy éves koráig.
Jelzem, nem azzal akarok vitatkozni, hogy ne az anyatej lenne a legjobb. Most én is tudok szoptatni, de NEM mindegyik tápszeres gyerek kövér...
Hát ezzel egyáltalán nem értek egyet!
Az én kisebbik lányom tápszeres és egyáltalán nem puffadt vagy felfújt!
A nagyobbik szopott 9 hónapos koráig és semmivel sem volt kisebb ugyanannyi idősen, mint amennyi most a kicsi.
Csak néha tudok ide bekukkantani,mert inkább szoptatok meg a többi...
Szóval mi már túl vagyunk a szopival sok mindenen...mindig mellre teszem,ahányszor kéri,de nekem egy idő után nem és nem szaporodik a tejem.Pedig attól kéne ha sokat szoptatom-márpedig napi 10 szopi nem kevés-mégsem.Próbálok fejni is,de alig pár csepp jön csak.Tehát én mindenképp szoptatok,de sajnos mostanra nem elég.Volt már olyan,hogy 12 nap alatt 60g-ot hízott. :(
Ma is mértük és 1 hét alatt 100g sikerült. :(
Azért próbálom a tápit még,mert a hozzátáplálás sem nagyon tetszik neki.
Látszik, ha a gyerek tápszeres. Sokkal kerekebbek.
Nem úgy puffadnak, csak felfújtak.
Egyébként én be is tiltatnám az olyan reklámokat, amik arról szólnak, hogy "szoptatás után adja gyermekének" ezt vagy azt.
Ez egy marhaság!!! Mert a gyermeknek a legjobb az anyatej.
...és sokszor azt gondoljuk, hogy nincs elég tejünk, de aztán ha csak egy étkezés is kimarad, úgy megduzzad a mellünk, hogy csuda. Vagy ha hirtelen leszokik a gyerek, akkor is érezhető.
Sokszor a védőnők is hibásak, mert nekem már az első(!) héten azt mondta, hogyha nem hízik a gyerek eleget, bevezetjük a tápszert. Mondtam, hogy nem. Ezek után még párszor mondta.
A gyerekem volt olyan, hogy 45 dkg-t hízott egy hét alatt - anyatejtől.
Kell a tápszer?
Sok folyadékot kell inni, a víz a legjobb, és nem aggódni, hogy nem lesz. Mert lesz, csak nem kell idegeskedni miatta.
Az én gyerekeim nem puffadtak fel a tápszertől!
Ez csak az anyatejes anyukák beszélik be az emberbe.
Tápszert NE!!!
Lassan be lehet vezetni a gyümölcsleveket, főzelékeket.
Ne aggódj, ha szoptatod a gyermekedet, annyit fog termelni, amennyi a babának kell. Amint kiegészíted tápszerrel, egyenes arányba fog csökkenni.
Én mindkét gyermekemet másfél éves korukig szoptattam.
A tápszertől csak felpuffadnak! Nem szabad. Csak szoptasd nyugodtan és kezd el a rendes étkezést bevezetni, mellette pedig szoptasd. Ha így teszel, mindig lesz elég tejed!
További ajánlott fórumok:
- A szoptatás kontra tápszer
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Szoptatás kontra tápszer
- Mi a neve a szentjánoskenyér örleményből készült tápszer kiegészítőnek, bukós babáknak?
- Kutyáknak vitamint vagy tápszert adjunk kiegészítésként?
- Mi az az eszköz, amit a mellre lehet tenni, és amivel a baba a kiegészítő tápszert szopi közben a tejjel együtt kapja meg?