Szopi sztrájk 8 hónaposan? (beszélgetés)
igen mi is arra váltottunk anno, itatópohárból itta meg a tápszert és ment is alukálni :)
s még egy előny amúgy, hogy nem kell a cumis üveg sem neki (mi nem is kínáltuk a miénknek), mert nagyon sok gyerek van, hogy még 3-4 évesen is csak abból issza meg a kakaót, és igen nehezen hagyja el... s azt külön pucolgatni macera, nem meg nem is szép akkora gyereknél a cumisüveg...
igen kicsit rosszul esik, de neki így a jobb, te meg hidd el pár nap s látod már majd a jó oldalát is, meg megszokod.
Családban is, a jól szopó kisfiú pont nyolc hónaposan választotta el magát, az anyatejtől.
Ahogy írták, főzelékekbe, pürékbe lehet használni a lefejt anyatejet.
szerintem is leválasztja magát, az én lányom is 8-9hósan hagyta el, akkor reggel - este szopi volt mindig még, aztán egyszer csak az Istenért nem akarta bevenni a cickóm, akárhogy próbálkoztam, viszont hát cicizés nélkül meg még sem tudtam letenni aludni, akkor meg azért sírt-rítt... hűtőben volt egy kis gyümölcspüré hát azt kanalaztam neki és azzal utána elaludt...
Ha már meg eszik bizony megérett arra, hogy rendes kaját egyen, így döntött! :)
Szerintem is jobb igy, mint mikor már terhes neked és nem tudod hogy válaszd le hogy neki ne legyen rossz... most neked már napig fura lesz, de könnyebb, s egészséges is így.
Elválasztotta magát. :)
Legalább nem kell gyötrődni vele 5 éves koráig.
Belekeverheted a tejpépbe az anyatejet,hisz azt írtad azt szívesen eszi.
Tízóraira gyümi,ebédre már lehet adni főzeléket.
8 hónaposnak már nem olyan nehéz kitalálni,hogy mit adj neki.
További ajánlott fórumok:
- Szobatisztaság 4 hónaposan
- Bölcsiben 5 hónaposan
- 8 hónaposan kakaót iszunk
- Fontos-e, hogy a gyerek már pár hónaposan sokfelé menjen a szülőkkel?
- Bébiétel evés 4 hónaposan, tápszeres babának...
- Kislányom 16 hónaposan egy nap még 2x szopik, majdnem 2 hete késik, megszakítással védekezünk, teszt az negatív, szerintetek?