Szomszédi együttélés (beszélgetés)
34hsz-ből hárman írták, velük mi történt.
Ha neked ezért már megérte, akkor tök jó :)
Mi lenne, ha a füves részt egy 10-15 cm magas kis kerítéssel körbekerítenéd?
Ezt a jelzést csak észrevennék és a későbbiekben kerülnék.
Ezt meg is beszélhetnéd azzal az egy emberrel is.
Hívd meg egy kávéra, teára. Kezdeményezz, hogy ne legyen ez a tüske köztetek.
Nem renitens szomszédról van szó.
Kedves, normális szomszéd, aki elnézi, hogy mi a gyerekek járgányait a lépcsőházban tároljuk, mint ahogy mi is elnézzük, hogy ő a levágott füvet bezsákolva a lépcsőházba teszi napokra.
Igen, itt én rontottam el a kommunikációt, mert szóltam a lomtalanítás előtt, közben már nem kellett volna, elég lett volna jövőre szóba hozni újra. Tulajdonképpen a legtöbben úgy csinálják a lomtalanítást mint ők. De engem zavar, mert négy éve próbálok életet lehelni abba a kicsi zöld felületbe.
Nem kiabáltam, nem mondtam a szomszédra semmi csúnyát, csak rossz időpontban fejtettem ki a vélemlnyem, akkor amikor már kihordott egy kisteherautónyi lomot.
Neki az rosszul esett, nekem meg az, hogy utánna visszaszúrt. Mindkettőnkben ott a tüske.
Csak azért foglalkoztat ez a téma, mert huszon ember közül az egyik mellett elmegy köszönés nélkül az ember, ha haragszik rá, de ebben a helyzetbem csak velük kell megbeszélni ha gond van a kukákkal, vagy fel kell újítani valamit.Nem mindegy milyen szájízzel tesszük azt.
Nálunk az egyik lakó szemétszállítás után nem hajlandó visszatenni a helyére csak a saját kukáját - a kemény 4 darabból. 😂 Inkább kikerüli és febukik a többiben, de akkor sem.
Na, ilyen sosem szeretnék lenni.
Egyszer elmegy, csak nem jó, ha természetesnek veszik.
Én például eleinte kedvességből kimostam a kollégák csapba hányt koszos kávéspoharait. Végül az lett, hogy kérdőre vontak: hogyhogy nincs tiszta pohár, nem mosogattál?? Anyátok.... :D
Persze, folytasd. Csak türelemmel és javasold azt, hogy hova pakolják a szemetet.
Alulról kezd!:)
"Szeretném azt kérni, javasolni a kedves lakótársaknak, hogy ... ... ..., ha szeretnénk, hogy az elkövetkező években is szép zöld legyen az a gyep."
Én sem hagynám ott, de nem vagyunk egyformák. Van aki felületes.
Egyébként ha engem zavarnának a gombok, felszedném, de biztosan nem csinálnék belőle ügyet.
Szintén társasházban élek, kevés a lakás, nincs gondnok, így megtanultam, hogy nem érdemes kicsinyesnek lenni, a békesség kedvéért, és nekem is jobb érzés.
Mivel, te élsz ott, te ismered a helyzetet, a szomszédot, hogy milyen habitusú, csakis te tudod eldönteni, hogy mit tegyél az ügy érdekében.
Leírtál egy problémát és nem tudjuk kihez tartozik a füves rész,hogy nincs képviselő stb. Miért nem a szomszédaiddal beszéled meg , hogy a renitens szomszéddal mit kellene tenni? Ők több tanácsot tudnának adni, mint a helyzetet nem ismerő idegenek.
Teljesen mindegy, hogy mennyi, de otthon is ha takarítok, akkor nem hagyok pl. foltot sehol. Letörlöm, akkor is ha kicsi folt. Ha az udvarra pakoltam és maradt ott valami a szemét után, akkor azt összeszedem, akkor is, ha csak egy gomb. Mint ahogy a fenyőfát is ha végighurcolja valaki a lépcsőházban, akkor az összes tűlevelet felsöpri, nem csak a nagyját. Legalábbis nekem így lenne normális.
Egyébként én pont az ilyen kis sza.okat utálom szedegetni. Inkább lenne egy talicska akármi. :)
Azért a fórumindító szerintem nem ilyen stílusban adta elő a problémáját. :)
Az olyan szomszédot mint a tiéd én is utálnám.
Az első hozzászólásban leírta a fórumindító, de kimásolom.
"A gyér fűben maradtak rohagombok, vízfesték- idővel az eső szinesre festette a földet. Egy darabig néztem, aztán összetakarítottam."
Én csak a mi szomszédunkból indultam ki, aki szintén úgy érzi, hogy neki különleges joga van a társasházunkban.
Nem rég bojlert cseréltünk és az elromlottat levittük a lépcső alá. Másnap lett volna olyan autó, amibe elfért volna. Ez a tetű olyan műsort vágott le, hogy azóta már nem is köszönünk neki. Addig sem bírtam a nagy és mocskos pofája miatt, de azóta leköpném legszívesebben. Volt az anyám mindenféle szopós szájú, stb., miután leüvöltötte a fejünket kigurította a bojlerünket, amit elvittek kb. 10 percen belül.
Ez nekünk jól jött, mert nem kellett szállítgatni:DDD
De a műsorra nem voltam kíváncsi. Egyszerűen annyira buta, hogy képtelen volt megérteni, hogy 1 éjszakára került oda. Nem szoktunk oda pakolni, de ők még a hajléktalan ismerőseiket is ott altatták a lépcső alatt, illetve mint kiderült a pincében 1 hónapig. Azóta is ott van a pizza maradék, stb. Hát, hogy a fenébe ne lenne egere?
Szerinte azért van egér a lakásába, mert én letettem oda a bojlert, nem ám azért, mert a kukát behúzogatta hetekig a lépcső alá....
Komoly probléma.
Inkább ne.
Hangsúlyozom, ez egy pár lakásos társasház. Itt akkor van lesöpörve a lépcsőház, a ház előtt a járda, levágva a fű, ha valamelyik lakó megcsinálja. Nincs közös képviselő, nincs hirdetőtábla, itt beszélgetünk egymással.
Arról akartam tanácsot kérni, hogy folytassam e ezt a beszélgetést.
Miért neki kellene szedni más szemetét, akinek pláne annyi esze és nemtörődömsége van, hogy a fűbe rámol?
Mondjuk ha nekem oda nyílna az ablakom és azt a mocskot kéne látnom, én is szóvá tenném.
Mennyivel nehezebb a betonra pakolni?
További ajánlott fórumok:
- Milyen a szomszédi viszonyotok?
- Miért van az, hogy a hölgyek rossz házasság vagy együttélés esetén nem tudnak változtatni?
- Házasság? Együttélés?
- Arabbal vagy indiaival való együttélés, pakisztáni férfiak
- A párom 5 év együttélés után elbizonytalanodott, időt kér..
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?