Szomszéddal megismerkedni (beszélgetés)
mi elöbb költöztünk oda,igazábol a második szomszédaink "csak".alig alig látjuk őket,én gondolkoztam hogy becsengetek bemutatkozni,de nem mertem :(
a szomszédokhoz odamentünk bemutatkozni.
:)
Velem biztos baj van, 20 éve lakunk itt, de köszönésen kívül a lépcsőházból senkivel sem kommunikáltam még sokkal többet...Ellenben a szomszéd lépcsőházból van egy barátnőm, évekig kerülgettük egymást, aztán egyszerre lettünk kismamák, és egyszer tanácsadáson kezdtünk beszélgetni, a barátság azóta töretlen:)
Együtt jártunk mérlegképes tanfolyamra, járunk cukrászdázni, sétálni stb. Úgyhogy csak egy véletlen alkalom is elég ahhoz, hogy kialakuljon egy barátság:) Ha akkor véletlenül nem egyszerre vagyunk ott, lehet, még mindig a köszönésnél tartanánk...
Kezdeményezni bármivel, ami lehet annyi is, hogy "te is ilyen korán", "szép kutya, milyen fajta", "szép csizma, hol vetted", "már megint szétpukkad a reklámoktól a postaládám, te nem utálod", "hozzátok nem hallatszik át a szomszéd klimpírozása".
Gondold át, mi az ami mind kettőtöknek beszéd téma lehet
- ami rajta, a környezetében tetszik (ez lehet a folyosón tárolt dísznövény is, meg a csizma, meg a macskája az ablakból)
- az aktuális szitu (az, hogy bőriz ázva, leizzadva, vagy nagyon későn ér haza veled egy időben)
- meg van, amiről mindenkinek van véleménye (kéretlen reklámok, a sarki ABC morcos eladója, a szemközti építkezés álladnó zaja).
A második beszélgetés már egyszerűbb lesz, és a végén nyugodtam áthívhatod kávézni.
Miért szeretnél vele jobban megismerkedni?
Gondolod hogy szimpatikusak vagytok egymásnak?
Szerintem mindig van valami amit megkérdezhetsz tőle,vagy bármit megjegyezhetsz kicsit hangosabban,aztán úgyis meglátod,hogy reagál-e.Ha igen már el is indulhat a beszélgetés
Szeretnék a szomszédommal megismerkedni, már egy éve itt élnek, de még csak köszöntünk egymásnak.
Hogyan kezdeményezzek? Szimpatikus a csajszi, lehet hogy jó barátnők lennénk.