Szolizni szeretnék, de még nem voltam sose, segítsetek! (beszélgetés)
Aki ennyire fehérbőrű, annak ajánlatos előbb bőrgyógyászhoz menni és kikérni a tanácsát.
Nem mindegy van-e anyajegyed, azok milyen jellegűek.
Szoláriumot csak kozmetikus üzemeltethet, aki az első kezelés előtt megvizsgálja a bőrödet.
Bőrgyógyászok és a szakirodalom szerint évente két kúra, kúránként 10 kezelés emelkedő időtartamban vehető igénybe károsodás nélkül.
Bőrtípusonként határozzák meg az időtartamot, ami a kozmetikus feladata.
Egyik csőtípus sem ártalom mentes.
Amennyiben nem megfelelően fertőtlenítik a fekvőfelületet, még bőrbetegséget is lehet kapni.
Jellemző, hogy csak gyorsan áttörli a gépet fertőtlenítőszerrel, majd tiszta törlővel azonnal áttörlik. Ez esetben nincs behatási idő.
Jobban jársz ha napozol, okosan, vízparton.
Rendszeresen járok szoliba, hetente 2x-3x, de csak fekvőbe. Egyrészt utálok ácsorogni, másrészt az állóban leég az arcom.
Szolikrémet nem használok
Szia! Én babavárás elött nagy szolis voltam, de azért mértèkkel, heti 2-3 szor jártam, sztem annál többször nem is érdemes és nem is szabad!
Ha már lesz egy alapszíned azt könnyű fenntartani heti 1-2 szolival is :)
Én évek alatt kitapasztaltam, hogy fekvőben sokkal szebb és erősebb színem lesz, ezt már mások is mondták, valamint èn elálmosodom abban a melegben állva 😀
Javaslom ha még sosem voltàl menj be egy jónak tűnő szoláriumba, tehát nem ilyen sufnitunningolt panel aljában lèvőbe hanem rendes szolihálózat valamelyikébe, ott ha mondod a pultos csajsziknak, hogy mi a helyzet, segíteni fognak, hiszen ők ismerik a gèpeket!
Én elöször egy 6percet javasolnèk max ès mèlybarnítóba, valamint elötte kenj magadra egy kis tasakos krémet, azt is javasolni fogják a lányok ha első szolis vagy, milyet válassz! :)
Utána azt javasolnám, hogy ne fürödj egy pár óráig valamint semmilyen kemikáliát ne kenj magadra! Szoli után eltömíti a polusokat stb...
Ha érted esetleg, hogy leégtél akkor max egy panthenol spary vagy sima tejföl is jó rá :)
Szerintem egy nyári alapszín megszerzésére teljesen jó a szoli, nyílván nem szabad túlzásba esni, jó szolizást! :)
Szia!
Teljesen mindegy,hogy álló vagy fekvő szoli. Megbízható helyre menj ahol segíteni is tudnak a krémekkel kapcsolatban is. Csak pár percre menj és gyengébb erősségűbe.
Az állóban kicsit egyenletesebben lehet barnulni.
Sokféle krém van, a régi napozó olajoktól kezdve a majdnem h fekete festékig.
Ha rám hallgatsz felejtsd el. Jön a nyár, napozz kint.
A víz mellett lehet legjobban barnulni, mivel tükröző hatása van.
Nagyon fehér bőrü vagyok szinte már sápadt, elegem van a beteges színemből, ezért úgy döntöttem hogy elmegyek szoliba, csak nem tudom milyen krémet használjak szoli előtt és után, és hogy melyikbe érdemesebb mennem, állóba vagy fekvőbe.
Kérlek akik gyakran látogatják a szolit segítseteknem tudok semmit és nem akarok kárt okozni a bőrőmnek.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatt szabad szolizni?
- Ti jártok szolizni? Szép az, ha barna valaki?
- Heti 1x szolizni mennyire káros?
- Szerintetek terhesség és szoptatás alatt lehet szolizni (pl. hetente egyszer)?
- Nőgyógyászati műtét után mikor lehet szolizni?
- Jár valaki a XIII-i Visegrádi utcai Kleopátra szépségszalonba szolizni?