Szolárium vagy természetes barnulás? (beszélgetés)
Én is 35 vagyok, szolizok is, de nem viszem túlzásba. Nem vagyok "gyűrött" (még). :)
Szerintem annak ilyen, aki túlzásba viszi.
Láttam egy olyan csajt, aki 21 éves, és koromfekete. Az arcán vált fel a bőr, mert leégette. A kozmetikus már kitiltotta a szoliból, de akkor meg elment a kiscsaj máshová. Nagyon durván néz ki... :S
Nem ezért érdemes, hanem a szép szín miatt (a szervezetre gyakorolt jótékony hatása meg nyilván ezen is messze túlmutat)
Ésszel kéne ezt csinálni, odafigyelve a hidratálásra, az étkezésre, és a folyadék bevitelre. Nem hiszem, hogy akkor ilyen mértékű az "aszalódás".
a lényeg nőknek: ha az arcon nem is látszik, de dekoltázson hamar ráncosodik a bőr a szoláriumtól, még ha nem is égsz le!
Minap láttam egy kb. 35 éves nőt, kivágott felsőben, nem volt agyonszolizva, de azért barna volt a bőre. A mellénél mint egy vénasszonynak, ráncos, gyűrött volt az egész dekoltázsa... :( Ezért érdemes barnulni?
igyekszem nem barnulni. A D vitamin szükségletet vitamin formájában viszem be, de a csak azért, hogy barna legyek, nem fekszem ki a napra. Elég ideig barnulok, amíg teszek-veszek a kertben.
Évekkel ezelőtt olvastam egy cikket. Ikerpárok fotóit tették egymás mellé: az egyik napos vidéken lakott, a másik bőre sápadtam. Átlagban +10 évvel nézett ki idősebbnek, akinek bőrét többet érte a nap.
Ráadásul ott van még a melanóma veszélye is, akinek sok anyajegye van, annak erre is ügyelnie kell. ( és nekem legalább 50 van, melyek száma főleg a szolárium miatt gyarapodott ezelőtt 10 évvel!)
Fura dolog a szépség.... amíg nálunk a napbarnított bőr számít szépnek, addig ázsiában a hófehér. Bár mostanában egyre több filmben tűnnek fehér "hófehérkék", lásd Amanda Seyfried, Nicole Kidman, alkonyat főszereplője, stb...
Kismama barátnőm talált rá egy Alverde önbarnítót tartalmazó bio testápolóra, igazán szép,egyenletes barna lett tőle a bőre, ha valaki mindenáron ragaszkodik a barnasághoz, szerintem érdemes ezt kipróbálnia! ;)
Én is szoliba járok, kényelmes, gyors és az amúgy érzékeny bőröm "megedződik", így a pattanások is eltűnnek az arcomról :)
Sajnos a napon a hajam között is gyorsan leégek, így a strandon is árnyékban maradok... Szolival meg alapszínt szerzek!
Az önbarnítós krém szerintem gáz... befested a bőröd, ami 1 hét alatt lekopik! Akkor már inkább a szoli, de ésszel :) Én heti egyszer járok most!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Melyik műcici a szebb? A Voksán Virágos vagy a természetes hatású?
- Lehet-e PCO-t kezelni természetesen, mondjuk természetgyógyász segítségével? Vagy marad az orvosi út?
- BPD 100 fölött! Természetes szülés vagy császár?
- Melyik jobb a napozás, vagy a szolárium?
- Vibrációs szolárium-barnulás közben fogyni?