Szoktál adakozni a rászorulóknak? (beszélgetés)
Igen. De megválogatom, hogy kinek és milyen formában. Fontos, hogy valóban jó helyre kerüljön az adomány.
Sajnos valóban nagyon sok a visszaélés, ez saját tapasztalat.
Viszont annyira jó érzés, amikor tudom, hogy célba ért a segítség! Mert az elesetteken segíteni jó.
igen, feltétlenül; persze, mindig az aktuális lehetőségeinkhez mérten, például a gyerekeink által kinőtt, de még jó állapotú ruhák, játékok, ritkán, vagy soha nem használt háztartási eszközök, elektronikai cikkek formájában; mikor, mi válik feleslegessé, mi nem tároljuk, nem kerülgetjük azt, ami már nem kell, de "hátha jó lesz még valamire", és lomtalanításkor se tesszük ki a ház előtti kupacba, mert azokat azonnal lestoppolja az olyankor kirendelt kisebbségi hiénacsapat "területi képviselője", és ki tudja, mi lesz a sorsa a kitett dolgoknak, inkább olyanoknak adjuk, akikről tudjuk, hogy valóban szükséget szenvednek...
és adok a piros lámpáknál kéregetőknek is, mert belegondolni is félelmetes, hogy milyen így élni, milyen lehet naphosszat ott kerülgetni az autókat a hidegben, fagyban, rekkenő kánikulában a tűző napon, stb, stb, annak tudatában, hogy nincs egy hely, ahová hazamehetsz a nap végén, amit otthonodnak mondhatsz, ahol lezuhanyozhatod magadról a nap mocskát, a kipufogók kormát, a felvert port, és a rengeteg szitkot, amit kapsz... ha csakbegy-egy százast is, de adok, amikor tudok, erkölcsi- embertársi kötelességem. ennyi.
Ha tudok segítek hajléktalan bácsikon.
Most van egy ilyen..mint ez az ice-cube challange vagy mifene no. :D
Hogy segítesz egy hajléktalanon és készítesz az eseményről egy közös fotót.
Az alapötlet jó, mert kommonizálja a dolgot hogy többen alap dolognak tekintsék, megnyíljanak és segítsenek.
Ugyanakkor megalázó lehet ez egy hajléktalannak, bár nyilván ha oda kerül az ember úgy érzi már nincs lejjebb.
szerencsés emberek vannak akkor ott,
itt nagyon sok szegény ember van az utcákon is,
mikor dolgozni jártam, sokszor segítettem, de mostmár ritkábban, mertnem járok annyi felé
de amikor tehetem segítek,
ennek ellenére borzasztó dolog, hogy egyik "szegény" segít a másik szegényen, ez nagyon-nagy társadalmi probléma
Nekem sok felesleges gyerekruhám van, de azt olyan családnak adnám, aki tényleg megérdemli, mert most nagyot csalódtam. Ma az is kiderült, hogy ez a család csak a riport kedvéért költözött át a "kis putriba". Sokan elháborodtak a faluban, hogy "mekkora színész ez a nő..."
Azt hiszem, inkább elviszem a gyermekkórházba a babaruhákat. Ott tényleg szükség lenne rá.
További ajánlott fórumok:
- Te mennyivel támogatnál egy rászorúló családot?
- Szociális támogatások rászorulóknak
- Segíteni akarok a rászorulóknak! De hogyan?
- Segítség rászoruló családoknak
- Sok a magányos, létminimumon élő nyugdíjas. Időt, pénzt, gondoskodást osztanék meg velük. Ismertek ilyen rászorulót? 2 gyerekes családanya
- Honnan tudják a segélyszervezetek, és az alapítványok, hogy hol, ki a rászoruló?