Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szója és laktózérzékenység fórum

Szója és laktózérzékenység (beszélgetés)


2015. ápr. 5. 22:26
en szojaerzekeny vagyok es sok mas eü.i gondot okoz :/ foleg hrmonnal es mellekvesenel
2012. máj. 30. 09:03
Szinte sorstársak vagyunk, mert én tejfehérje-érzékeny vagyok. Ha nem bírod a laktózmentes termékeket sem, akkor valószínű, hogy neked is inkább ez a történet áll fenn. A tejet rizstejjel helyettesítem. Van még lehetőség zabtejjel is, de az nekem személy szerint nem jött be (ízre). Húsfélék között is találhatsz megfelelőt. Ha körülnézel a csomagolt felvágottak között keresd azokat a termékeket, amiknek egyrészt magas a hústartalma és nem tartalmaz sem tej- sem szójafehérjét. Én Délhús terméket szoktam venni, azoknak a csomagolásán is feltüntetik, hogy tej- és szójafehérje mentes. Amire még figyelnie kell egy tejérzékenynek az a kálciumpótlás. Így most első körben ennyi jutott az eszembe, remélem tudtam valami okosat írni. :)
2012. máj. 22. 12:19

Köszönöm az eddigi tanácsokat. Sajnos a laktózmentes tej is kilőve, mert azt sem bírom.

Most átálltam a saját főzőcskézésre, csak nem mindig van időm, azért próbálkozom :)

2012. máj. 22. 12:13
A tejfehérjét ki tudod váltani tojással, rémhírekkel ellentétben a tojásságája nem a rossz LDL koleszeterint, hanem a HDL koleszterint tartalmazza. Mivel mindenféle felvágottba tesznek szóját a fehérjetartalom növelésére, ezért mellőzni kell. Szárazszalámikban ált. nincs.Lehet készíteni reggelire tojáskrémet (tudok párat), igazi csirkemájból készült krémet, ilyesmit. Főtt étleből meg rengeteg van, ami nem okoz kárt neked.
2012. máj. 22. 12:07

Szia! Sonkát amúgy is felesleges enni, amit a boltban kapsz, az sok minden csak nem hús. Diétát meg nagyon könnyű ezek nélkül is csinálni, egyik sem alapélelmiszer diétában.

Biztosan kellemetlen, de nem megoldhatatlan a problémád!

2012. máj. 22. 12:06

a laktózmentes tej sima tehéntejből van, csak a laktóz le van bontva cukorrá. Így el tudod kerülni a szóját és a laktózt is.

Ha abból a tejből csinálsz mondjuk joghurtot... Vagy sajtot. Már is bővül az étrended.

2012. máj. 22. 12:05

hát ez nagyon jó kérdés. :( Talán ha házi eredetű dolgokat fogyasztasz. pl nem bolti párizsit, meg sonkát, hanem házi disznóvágáskor készített sonkát, vagy ilyesmiket. Bár nem olcsó mulatság.

Vagy ha nem készételeket veszel, hanem mindent megcsinálsz magadnak, pl megveszed a karajt, és abból csinálsz sültet, vagy májat veszel, és abból saját pástétomot.

Jobb ötletem sajnos nincs.

Bár elvileg fel kéne tüntetni a címkén főleg az allergén anyagokat, de ezt azért nem vehetjük 1000% biztosra itthon. :(

2. csicsike 2 (válaszként erre: 1. - Comediangirl)
2012. máj. 22. 12:04

Szia!

Nézz be a paleolit táplálkozás fórumára. Sok Laktóz és gluténérzékennyel beszélgethetsz.

2012. máj. 22. 11:59

Sziasztok!

Sajnos nagyon érzékeny a gyomrom és allergiás vagyok a laktózra és a szójára, előbbi még megoldható, de szója szinte mindenben van. Tippeket várnék, hogy lehet a legjobban kiszűrni, ill. diétára tanácsokat. Köszönöm

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook