Szociális segély, munka mellett (beszélgetés)
6. locsi
2013. ápr. 11. 16:03
Köszönöm a válaszokat.Ez a 90 nap szüneteltetés zavart meg,nem értettem.
4. Ditta25
2013. ápr. 11. 16:00
A segélyre jogosult személy állami foglalkoztatási szervnél álláskeresőként nyilvántartásba vetetheti magát és teljesítheti az álláskeresési megállapodásban foglaltakat, továbbá közfoglalkoztatásban vagy képzésben vehet részt melynek időtartama 1 év. Ezalatt szociális segélyre nem jogosult.
3. Babi87 (válaszként erre: 1. - Locsi)
2013. ápr. 11. 15:41
A szociális segély folyósítása szünetel abban az esetben, ha a foglalkoztatás nem haladja meg a 90 napot.
Segély mellett csak alkalmi munkavállalóként lehet dolgozni, ami max 15 nap egy hónapban.
2. kati.papne
2013. ápr. 11. 15:29
Jobban jársz ha megkérdezed a szoc. irodán, vagy kormányablakban (kevesebben vannak), és írást is kérsz róla, mert még utólag azt is letagadják! :)
1. locsi
2013. ápr. 11. 15:18
Szociális segélyen vagyok.Most kaptam egy három hónapos munka szerződést.Nem tudom értelmezni az ide vonatkozó jogszabályt.90 napot nem haladhatja meg a munka idő,és akkor lehet dolgozni a segély mellett?Tudja ezt valaki pontosan?
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon?
- Gyed mellett kaphatok egyetemi szociális/tanulmányi ösztöndíjat?
- Szeretném megkérdezni, hogy szociális járadékot kapok és mennyit kereshetek mellette?
- Szociális járadék azaz 27.000ft mellett mennyit lehet dolgozni?
- Mikor lesz rajta a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, szociális segély és a közmunka bér a számlán? És mik a feltételei?