Szociális gondozó-ápoló injekciózhat? (tudásbázis)
Szia, attól függ milyen helyen dolgozol.Nálunk,bentlakásos idősek otthonában is van szoc. ápoló gondozó végzettségú.ha akarja beadhatja az i.m. ,i.c. s.c. injekciókat,de ha nem mi beadjuk helyettük.
Viszont ha házi segítségnyújtásban vagy, ott ált.ban a körzeti ápolónő szokta beadni.
De ha viszolyogsz a tűktől, szerintem nem erőlteti senki.Mivel nem eü.végzettség, ill. terület.
Van olyan ápolónő aki nem ad inj. ót, helyette a kollegája szúrja meg a beteget, ő meg megcsinál mást...mindent meg lehet beszélni...
Szerintem sem egészségügyi végzettség, habár már mindent oktatnak mindenhol és összefolyhatnak a tudományágazatai.
A szakképzettség, a munkaköri leírásod, a kompetenciád, valamint a munkaterületed fogja eldönteni.
Mégis azt gondolom, hogy inkább nem, mint igen.
De ha ennyire nem akarsz bánni a tűvel, keress más hivatást, szakmát.
Na itt sem fogok egyértelmű válaszokat kapni...
Anyagi: én is így gondoltam,de bizony van olyan suli ahol tanítják az injekciózást,neten olvastam egy iskola beszámolóját és írják.Egyébként el szeretném végezni ezt a képzést,de csak akkor ha nem kell injekciózni,meg tűkkel bármit is csinálni,azért érdeklődöm,nem szeretném ha meglepetés érne...
Nekem van felnott szakapolos vegzettsegem es sztem ehhez is kell(ene) olyan kepesites, hgy pl.venas injot beadhasson vagy muscosat. Ha csak bor ala (subcutan) azt sztem siman, ilyen az inzulin es a veralvadasgatlo pl.
Mit kell beadni es kinek?
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Depresszió, kisebbségi komplexus, szociális fóbia
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Hogyan lehet fejleszteni a szociális megoldóképességet?
- Anyukámat (87 éves) be kellett költöztetnem a szociális...
- Súlyos szociális fóbiám és szorongásom van. Legutóbb emiatt...