Szoc. pol-lal kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni? (tudásbázis)
Mindig olyan dolgon próbálnak spórolni amin nem szabadna. Sok hülyeségre elmennek a milliárdok a kisgyerekesektől meg sajnálják a támogatást és az építőipar is haldoklik, egyre kevesebb a munkalehetőség.
Szeretnénk majd még egy babát, de ha nem tudtunk volna elköltözni a pici lakásból a nagyobb házba biztos nem vállalnék még egyet.
Szerintem ha betöltötted a 35-öt akkor már nem lehetett igényelni.
Ha visszahozzák, hátha megváltoztatják a feltételeket.
Baromság a korhatárhoz kötés, miért kerül hátrányba az aki később találja meg az igazit vagy később szül? Én 35 éves múltam mikor férjhez mentem és utána született a kisfiam. Nekünk tavaly sikerült a szocpol az utolsó pillanatban, de mi új ház építésére vettük fel.
Ezt mindenki szeretné tudni, de sajnos általában senki nem rendelkezik jóstehetséggel...
Sok mindenen múlik: a választások után ki marad, ha vissza is szeretnék állítani a rendszert, meglesznek-e a megfelelő feltételek ehhez, betartják-e az ígéretüket, vagy "elfelejtik", ha betartják, akkor mikor...???
Mind-mind olyan kérdé, amire senki nem tud válaszolni.
Mindenesetre rengetegen várjuk ezt a lépést.
sziasztok
én azt szeretném megtudni hogy mikor adják vissza a szocpolt?
Szia!
Semmi, már adtam fel lakáshirdetést, de ha lejárnak, akkor hagyom a fenébe és várunk még egy évet, mert úgy látom most nehéz lakást eladni, bár ez nem újdonság, tudtuk, hogy most alszik a lakáspiac, hát remélem, hogy válság után könnyebb lesz eladni!:)
Egyenlőre nem jelentkezett senki a szoc.pol-ról meg nincs újabb hírem, új építésűre tuti, hogy tovább lehet vinni és úgy döntöttünk, hogy maradunk itt, tehát újba költözünk majd!:)
Használt lakásra is tovább vihető a támogatás. A támogatás másik ingatlanra történő átjegyzéséről a támogatott ingatlan fekvése szerinti Önkormányzat jegyzője dönt és intézkedik.
Tájékoztatásul az alábbiakban ismertetjük az eljárás menetét felfüggesztés esetén:
Az elidegenítés tényét be kell jelentenie az ingatlan fekvése szerint területileg illetékes önkormányzat jegyzőjének – az erre vonatkozó okiratok (pl. adásvételi szerződés) egyidejű csatolásával – 30 napon belül. (Amennyiben a 30 napos határidőt elmulasztja a támogatás összegét kamattal terhelten vissza kell fizetni). Az önkormányzat jegyzője a visszafizetési kötelezettséget lakásvásárlás esetén egy évre, építés esetén három évre felfüggesztheti. Erről határozatban intézkedik. Az elidegenítőnek a felfüggesztés ideje alatt egy kincstári letéti számlára kell átutalni a támogatás összegét.
(Ha a lakás tulajdonosa a felfüggesztést nem kérte, a jegyző az iratokat 5 napon belül átteszi a Kincstárnak, amely határozatban kötelezi a lakás tulajdonosát a támogatás visszafizetésére. )
Ezután be kell nyújtania egy törlés iránti kérelmet az illetékes Kincstári Regionális Igazgatóságunk Állampénztári Irodájához, csatolva a jogerős jegyzői határozatot és a letéti számlára történő utalást igazoló bankbizonylatot. A törlés ügyintézési határideje a Kincstár részéről 15 nap. További információkat, valamint a nyomtatványokat itt találja: [link]
Kérelemmel kapcsolatosan, a támogatott ingatlan fekvése szerint illetékes kincstári régió igazgatóságunk állampénztári irodájához kell fordulni. A kérelmet személyesen vagy írásban, postai úton nyújthatja be.
Miután a Kincstár a hozzájárulását megadta, tudja az elidegenítő a Földhivatalnál töröltetni a jelzálogjog bejegyzést.
Ha egy éven belül megtörténik a lakásvásárlás (építés esetén 3 éven belül) ugyanazon önkormányzat jegyzőjéhez kell fordulni, bemutatni az adásvételi szerződést/használatbavételi engedélyt, és a jegyző intézkedik a továbbiakban az átjegyzésről, ill. arról, hogy az elidegenítőnek a Kincstár a letéti számláról visszautalja az összeget. (amennyiben kisebb értékben vásárol ingatlant, mint amennyiért eladta a támogatott ingatlant, akkor a különbözet arányában a támogatás összegét vissza kell fizetnie).
Jelen tájékoztatásunk az Ön által megadott információk alapján történt.
Felmerülő kérdéseit a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatán, az (1)-452-2910, (20)-881-9535, (30)-344-0045, (70)-460-9005 számokon is felteheti munkatársainknak, valamint tájékozódhat a www.allamkincstar.gov.hu című honlapunkon.
Üdvözlettel:
Központi Ügyfélszolgálati Osztály
Kérjük erre az e-mailre ne válaszoljon, mert a Magyar Államkincstár ezen a címen leveleket nem fogad.
A családtámogatási ellátásokkal, fogyatékossági támogatással, energiatámogatással és lakáscélú állami támogatásokkal kapcsolatos kérdéseit honlapunkon, www.allamkincstar.gov.hu keresztül küldheti meg ügyfélszolgálatunk részére.
hirdetés
Kaptál egy jó képet? | eOldal.hu
Töltsd fel és oszd meg másokkal is!
Képzeljéte írtam e-mailt a MÁK-nak és azt írták vissza, hogy át lehet vinni használt ingatlanra is a már meglévő szoc.pol-t!:)
Mindjárt bemásolom, amit írtak!:)
Van egy közös kisfiúnk és egy az előző kapcsolatomból, na meg egy a pocakban, de amikor felvettük 2009-ben, akkor a két meglévőre kértük!:)
Hát nagyon úgy néz ki, hogy maradnunk kell itt, ahol most vagyunk csak nézünk egy másik új építésűt a központban, mert most nagyon a település szélén vagyunk!:(
További ajánlott fórumok:
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Van köztetek orvos vagy gyógyszerész, aki tudna segíteni egy gyógyszerrel kapcsolatban?
- Az apa láthatási jogával kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?
- Egy törvényt keresek, cipővel kapcsolatban a jótállásról, tudna valaki segíteni?
- Ebay rendeléssel kapcsolatban tudna segíteni nekem valaki?
- Van köztetek ügyvéd, aki vállalkozásokkal kapcsolatos problémában segíteni tudna?