Szobabiciklizés (beszélgetés)
Sziasztok
Én mini bike- ot hasznàlok sorozatnézés közben, nagyon szeretem😊
Szervusztok!
Új szobabiciglim van, 8 fokozatos, mágneses.
A 8 fokzat kõzõtt nem észlelek kūlõnbséget, mind a 8 egyforma hegymenet, nekem térdfájással. Pedig eléggé erõsek a lábaim, hegyen lakom gyermekkorom óta.
Felhívtam a reklamációt, ki is jõnnek holnap, de azt
mondta a srác a telefonban, lehet, hogy nekem a legkissebb fokozat is sok. Most agyalok, létezik ez ?
Remélem majd bírom én is.
Utána abbahagytad a bicózást?
Látom jó régen lett írva,azért én megpróbálom újraéleszteni.
Hétfőtől kezdem a bicózást.
Volt két hete egy térdmûtétem,ma kivették a varratokat és azt hiszem a bicózás talán a gyógytorna mellett segít a regenerálódásban és a térdkörüli izmok megerősítésében.
A Vaterán egy háttámlás TUNTURI szobabicikli most 40.000 Ft (használt, jó állapotú). Az kiváló minőség, a finn Tunturi.
Úszás a legjobb visszeres lábakra.A másik a biciklizés, így tehát a szobabiciklizés is :)
Google kereső :)
HAhó. :)
Én most szeretnék venni, de fogalmam sincs, milyet. MAx 40-45 ezrem van rá és dilemmám van a visszereim miatt is, mert elvileg háttámlás vagy fekvő lenne jó, aminél kevésbé vannak a lábaim alattam, inkább előttem. De még kutatom a témát, mennyire gáz a sima a visszeres lábnak. HA valakinek van ötlete, javaslata, szóljon.
Sziasztok!
Van itt még valaki aki szobabicajozik? Élesszük fel a fórumot! :-)
Nyereg nincs rendesen beállítva.
Magassággal kellene játszani gondolom itt a nyerget nem lehet előre hátra tolni mint egy "normál" bringán.
Akkor szokott a térd megfájdulni ha nem jó a szög állás. Túl hajlított a térd. De lehet a nyereg nem támaszt rendesen . Tehát nem a farcsontot támassza hanem a gerincen meg a térdeken van a súly .
Sziasztok, én is most kezdtem bicózni! Nem a súly a lényeg nálam (bár azt is figyelem), inkább a centik. 10 hónapos a kisfiam. Terhesség előtt 81-ről 66-ra fogytam (nem bicóval), azt még jól viselte a bőröm, de aztán jött a baba, nagy pocakom volt. Így a zsírfelesleg is szinte csak a hasamon van, és lógós is lett. Nagyon aránytalannak érzem magam, és tudom, hogy nincs lokális fogyás, de próbálkozok.
Amit nem értek... a fogyás kalória deficit kérdése, oké. Együnk tisztán, ne koplaljunk, ez is megy. De. A bicóra azt mondják, hogy 45-60 perc alatt nem is érdemes elkezdeni, mert nem érjük el a zsírégető tartományt (pulzus). Na most én 30-40 percet szoktam tekerni (8 fokozatos, és 3-ason tekerek, sebességem olyan 30-35 között), így 350-400 kcal égetést érek el, a gép szerint. Most akkor "semmit nem ér"...? Bár hozzáteszem nem látok változást egyelőre. Kb 2 hete bicózok, 2-3 nap marad ki egy héten. Ti?
Be bizony,meg magamat is bekéne.Tök egyszerű mozgásforma,mégis olyan lusta vagyok elkezdeni.Nekem csak 3-4 kilót kellene letekerni magamról,de már az elején elfáradok és megunom.Meg szétülöm a seggem pillanatok alatt. :D
Ha nem is mindennap,de minden másnap neki kéne durálnom magam egy kis mozgásnak.
Mennyit fogytál vele?Időtartamban mennyit tekersz egyszerre?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek fogyaszt a szobabiciklizés?
- Porckopásos térddel ajánlott a szobabiciklizés?
- A szobabiciklizéssel óránként hány kalóriát égetünk el?
- Miért éget több kalóriát a szervezet szobabiciklizés közben, mint gyors gyaloglásnál?
- Mi a véleményetek a szobabiciklizésről és mellé a futásról?
- Arra gondoltam, hogy ma már nem fogok szobabiciklizni. És...