Szívműtétnél milyen összeget "illik" adni a sebésznek? (tudásbázis)
Nem sokszor, mindig.
Nemcsak az orvosok keresnek rosszul, sok beteg is.
A mostani adó az orvosoknak egyáltalán nem segített...
Pedig talán errefelé illett volna kezdeni inkább.
A fiatal, lelkes dokik elmennek, az öregek sokat kérnek - tőlünk.
Nem tudom:(
Barátnőm anyja nyugdíjas, barátnőm egyszem gyerek, akkoriban nem keresett rosszul, és azt hitte, hű de mennyit ad a 150 ezerrel.
A szobában is csupa egyszerű ember volt, szóval én sem értem:(
(Sokszor tényleg a betegek kapatják el a dokikat.)
Milliomosok között volt? :(
Akkor szegény ember ne is számítson semmi jóra...
"az orvosnak az a dolga, kap érte fizetést..."
na de mennyit?:) egy magánklinikán igen, ott normálisan fizetik az orvosokat, de ott a beteg is fizet, igaz nem zsebbe, hanem a pénztárnál.
állami kórházban viszont ha nem adnának a betegek hálapénzt, akkor már egy praktizáló orvos sem lenne magyarországon, vagy legalábbis csak a nagyon bénák.
mert ugye nem gondolod, hogy egy évtizedes tapasztalattal rendelkező kiváló szakember mondjuk tényleges bruttó 2-300 ezerért dolgozni fog bármit is?
egy ügyes, gyakorlott és képzett sebész ugyanaz a kategória, mint egy nagyobb vállalkozás felsővezetője, azért meg nem akkora bérezés jár, mint amennyit egy orvos az állami kórházban kap.
ez a rendszer csak úgy tud működni, ha a betegek kipótolják. sajnos...
Az én rokonommal is közölték a tarifát. (érsebész, is)
:) :) :)
És ha nincs pénze, hagyják meghalni?
Ne röhögtess már!
Az orvosok azért ilyen pénzéhesek, mert tömik a zsebüket, miért is ellenkeznének?
Szerintem az, hogy mennyit "illik" adni egy dolog, és megint egy másik, hogy te mennyit tudsz, illetve akarsz. A kettő pedig nem mindig egyezik :)
Egyébként meg dominós-sal értek egyet, az orvosnak az a dolga, kap érte fizetést...
?
Életet ment!
További ajánlott fórumok:
- A barátnőm egy éve nem fizet tb-t.Azóta nem is vett igénybe semmilyen ellátást.Most mégis követelik rajta az elmaradt összeget.
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Mennyi pénzt adnál a sebésznek egy 2 órás gyomorműtét után?
- Milyen az élet szívmütét elött/után?
- Meddig tart a szívműtét utáni rehabilitáció?
- Kell-e, és ha igen, mennyit illik adni egy ortopéd sebésznek?