Szívesen váltanék, de hogyan? (beszélgetés)
De vállalhat, egyéni vállalkozóként vagy cégként. De munka után nehéz. Mikor találkozik az ügyféllel pl.?
Azonkívül toppon kell lenni rengeteg jogszabályban, SZJA, TAO, TB, munkajog, társasági jog, ÁFA, EFIO, stb. Cégkapu, ASP ezeket mind ismeri?
Az, hogy valaki egy cégnél könyvelő, nem jelenti azt, hogy teljeskörűen ért a dolgokhoz. És a hozzá nem értés komoly, százezres bírságokat jelenthet.
Jut eszembe, mi újság az iparűzési adóddal?
Én adtam jó linkeket.
Azzal csak az a gond, hogy a könyvelés pl. nem végezhető adószámos magánszemélyként. Plusz ügyfelek sem csak úgy potyognak az égből, ráadásul nagyon sok jogszabályból a toppon kell lenni hozzá.
Az ÁFA dolog meg hülyedég, mert évi 12 millióig választhat anyagi mentességet.
Szóval attól függ, hogy a jelenlegi helyén mit dolgozott, mennyire van képben.
Bocs, akkor írj te tanácsot.
Könyvelő nem vállalhat magán ügyfelet munka után? Mik a számlázás feltételei?
Csak van valami mód arra, hogy kipuhatolja, mire menne önállóként.
Hm. Érdekes: egy új állásba szívesen fejest ugranál, de saját vállalkozástól, ahol te vagy a főnök félsz. Nem értem, hiszen egy jó könyvelő aranyat ér. Szerintem nem a szakmádba fásultál bele, hanem az új „üdvöske” készített ki, amit nagyon meg tudok érteni.
A helyedben azt a 2 évet úgy húznám ki, hogy távmunkát kérnék, ami szerint hetente háromszor bemegyek, két napot otthon dolgoznék. Vagy inkább fordítva. Ezt azért mondom, mert úgy látom a hozzászólásaid alapján, hogy nem a munkával, hanem az irodai légkörrel van problémád.
A témához nem szólsz, de rám vonatkozóan teszel megjegyzést - ha másnak címezve is -, már csak szóváteszem.
Nyomatékosan megkérlek, hogy ne foglalkozz velem!
A nyelvtanulást azért ajánlottam, mert sok állásnál már az alapfokú nyelvtudás is előny. Főleg az angol.
Plusz látják, hogy fejlődőképes, nyitott és érdeklődő vagy még 50 felett is, ami megint csak egy plusz pont.
Ráadásul sok remek ismeretséget is köthetsz a tanfolyamokon.
Szívesen. Sokan nem tudják, pedig folyamatosan mennek különböző szinteken az ingyenes nyelvtanfolyamok, kezdőtől a B2 nyelvvizsga előkészítőig.
Pl. a Dovernél is szokott lenni.
De ez is VEKOP-os pl:
Mondjuk ez bp-i, de sok helyen fut az országban, érdemes utánanézni.
Megnéztem, köszönöm.
Nekem úgy rémlett a VEKOP az álláskeresőket karolta fel,az EU. finanszírozta. De mindegy is, a lényeg, ami most van, ez meg nagyon hasznos információ.
Nekem még nem igen volt olyan interjúm, ahol "dolgoznom" kellett volna.
Jellemzően: beszélj magadról, miért keres új állást. Volt ahol megkérdezték, hogy milyen szerepet töltök be a csapatban, mit mondana rólam a kollégám, ha megkérdeznék, hogy milyen vagyok....
Munkáról nagyon keveset szoktak kérdezni.
Pékdául:
Kettő OKJ- s képzés végezhető el, ha még nem vokt ilyen képzésed.
Ingyenesen iskolarendszerűben, ami azt jelenti, hogy két tanév, de jár diákigazolvány is pl. Az OKJ-s képzéseket most változtatták meg, utána kell nézni, hogyan.
További ajánlott fórumok:
- Ha tudok szívesen segítek, aki fogyni szeretne, lehet másnak is bejön ami nekem.
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Hogyan állhatok szívesen a vasaló mellé?
- Hogyan lehet kártyafüggetleníteni a mobiltelefont?Szolgáltatót váltanék, de a telefonom nem akarom lecserélni.
- Nőgyógyászt keresek a tini lányomnak és én is szívesen váltanék. Erzsébet és Soroksár környékén lévőt tudnátok ajánlani?
- Segítsetek! Hogyan készül a kínainál kapható csilis káposzta saláta? Nagyon szeretem, szívesen megcsinálnám itthon is!