Szikrázik a mikrosütő, mitől lehet? (tudásbázis)
Én múlt héten vittem el a szerelőhöz a mikrómat, ugyanezért!A kislányom egszer beletett egy fémkanalat, és azóta csinálta szikrázást és a füstölést.Én mondjuk "játszottam"vele, és húztam a szervizét, de aztán a vége fele már egyre sűrűbben csinálta, uh.ennyi elég volt!
A szerelő szerint ki kell benne valamit cserélni:5000ft lenne.HÁt nem régi a mikróm, meg nem egy drága fajta, de még egyszer ennyit hozzáteszek, aztán kapok egy újat!És kaptam is!!:-))
Szia!
A mién is így járt pár hete. Alig mertem kikapcsolni. Nem lehet bajod, mert műanyag. Csak az ijedtség. A konyhába bemehetesz ne félj! Csak többé be ne kapcsolt, és húzd ki a kábelét.
Először a zúgást hallottam, de arra még nem reagáltam, éppen csak odanéztem. Akkor azt láttam, hogy kicsi villámok cikáznak bennt. Gyorsan kikapcsoltam és kihúztam, de akkor már füstszagot is éreztem. Ekkor gyorsan kijöttünk a konyhából és még nem mentem vissza. Pár óráig még nem is fogok...
Egyébként eszembe jutott az a lehetőség, hogy itt kozmikus összejátszás áll fenn. Ma ugyanis bementem egy háztartási-gép javító műhelybe, csak hogy megkérjek valakit, hogy ragassza vissza a korkásfülü nyuszink letépett szemét (nincs itthon pillanatragasztónk, venni meg nem akartam). Na és, hogy milyen édes-kedves-helyes pasit találtam ott. Most majd lesz ürügyem újra felkeresni :Đ
Egy kis fémdarab (akár a tejfölös doboz fóliájáról) csak akkor okoz szikrázást, ha az étel felszínén van.
(A szikrák nem mennek át az ételen.)
Egyáltalán mi, hol szikrázott? Azt láttad?
Ezt természetesen tudom. Nincs is itthon ilyen étkészletem...
A tejfölös doboztetőről eshetett bele egy darabka, amikor nyitottam. (Ahogy valaki korábban találgatta), de még mindig nem mertem megnézni. Most inkább felnyitottunk előre egy csokinyuszit. Ilyen uzsonnát még úgysem evett a kicsi...
Ha majd visszamerészkedek a konyhába és fény derült a rejtélyre (vagy beigazolódott a sejtés), akkor megírom.
Nincs szerencsére. Ezek szerint csak hipochonder vagyok...
Na lassan megnyugszom. Köszönöm a segítséget.
A sugárzástól a bajod az lenne, hogy fölforrósodik/megég a bőröd (a mikrohullámok egyszerűen ilyenek, nem úgy viselkednek, mint a radioaktív sugarak). Kikapcsolás után tudtomaml egyből nyitható a mikró.
Ha pacemakered vagy egyéb elektromos szekkentyűd van, az más. Van ilyenek?
Igen, így járhat az ember a nutellás üveggel is (fémcsík a karimáján).
Mástól nem szikrázhat, csak ha valami baj van a készülékkel.
Szia!
Műanyag gombbal kapcsoltad ki, áram azon nem folyik. A tüneteket feltehetőleg az ijedtség okozza.
További ajánlott fórumok:
- Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez?
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Mitől lehet, hogy egy 1 hete húzott fog még mindig nagyon fáj, és egyre csak rosszabb?
- Milyen mikrosütőt ajánlanátok?
- Elektromos töltetű a polár takaró (szikrázik mozgatásnál). Hogyan lehet megszüntetni? Mit lehet ellene csinálni?
- Nem melegít a mikrosütőm, érdemes javíttatni?