Szexuális felvilágosítás avagy különböző nemű tesvérek meddig fürödjenek együtt (beszélgetős fórum)
A nemi szervek a nagyon intim, nagyon magán kategóriába tartoznak. Már ilyen kicsi korban is el kell kezdeni megtanulni, hogy tiszteletben tartom a másikat, nem nézegetem, nem fogdosom. Ha ennyire érdekli a dolog, akkor tényleg eljött az ideje, hogy különválasszák őket fürdéskor. Négyéves gyerekben is okozhat zavart, nyugtalanságot, amit nem ért, és amivel még nem kellene foglalkoznia. És ezen nem az egyszeri rácsodálkozást értem, hanem hogy rendszeresen ez érdekli. A gyereknek is jobb lesz, ha másfelé terelgetik az érdeklődését, annyi érdekes játék és egyéb van, amivel ennyi idős korban foglalkozni lehet.
Abba meg bele se merek gondolni, milyen kellemetlen helyzetbe hozhatja a szüleit, ha esetleg nyílt színen kezdi mesélni az "élményeit", pl. egy buszon...
Első könyvem a szexualitásról, Peti Ida és Picuri, a nemi életről kicsiknek!
Baromi jó könyvek! Tényleg, először Te gyorsan átolvasod és csak azokat a részeket mutatod meg nekik, ami a különbözőségekről szól. A többi még felesleges :)
Szia! Öcsém 2 évvel fiatalabb tőlem. Mi is mindig együtt fürödtünk. Soha nem lettünk elkülönítve, mondván, hogy már nagyok vagyunk ehhez. Egyszerűen csak eljött az az idő, amikor én már nem szerettem volna vele fürdeni, és senki mással se. Sokszor előfordult, hogy hárman fürödtünk apukámmal.
Nálunk a családban a meztelenség egy teljesen természetes dolog volt, én a szüleimet nagyon sokszor láttam meztelenük gyerekként. Akkor meztelenkedtem amikor csak akartam, senki nem szólt rám! És örülök, hogy így nőhettem fel. :)
Mi öcsémmel soha nem kíváncsiskodtunk egymás teste iránt. Hogy Neked mit kéne tenned? Hááát az nehéz kérdés. Nem tudom...
A kisfiúval ebben a korban azt kell megbeszélni szerintem, hogy amit tapasztal magán, az normális, minden kisfiúval így van, hozzátartozik ahhoz hogy nő és lassan nagyfiú lesz. A gyerekek (esetetekben a kisfiad biztosan) általában érzik maguktól is hogy hol a határ, ezt kell erősíteni. A kislányoddal pedig erről a határról kellene beszélgetni. Akár a koruknak megfelelő mesekönyvek segítségével.
A napi fürdést egész egyszerűen ezentúl külön intézném, megmondanám hogy ők már elég nagyok hozzá és a nagyok egyedül fürdenek.
Ha a közös játék hiányzik, akkor lehet néha strandolást rendezni a kádban szigorúan bugyiban. Nem tudom amúgy mi a szokás nálatok, de nem engedném őket egyéb helyzetekben sem meztelenkedni (strand, kert nyáron stb.)
Tuti nem engedném, hogy bármilyen szinten is a kislány a testvére kukijával foglalkozzon, azt meg főleg nem, hogy fogdossa.
Semmit nem mondanék egyiknek sem, elterelném a kislány figyelmét, ha mégis úgy adódik. Együtt semmiképp nem fürdetném már őket.
Bár nem vagyok gyakorlott a témában (egyelőre 1 kislányom van, 4,5 éves, most várom a kisöcsit) de lehet, hogy ideje lenne külön fürdetni őket.
Ettől függetlenül az ő szintjén el kell vele beszélgetni, hogy megértse, nem bünti a külön fürdés. A "hogyanban" nem tudok tanácsot adni.
sziasztok!
4éves kislányomat nagyon érdekli a kuki dolog, és esténként 6éves kisfiam kukijával lenne elfoglalva, megszeretné fogni...egyik este merevedése volt a kisfiamnak és ez nagyon tetszett a lányomnak.még mondta neki hogy csinálja újra hogy ágaskodjon a kuki. hogy álljak ehhez a dologhoz? a kisfiamnak mennyit hogyan mondjak el, és fürödjenek még együtt vagy inkább külön?
További ajánlott fórumok:
- Szexuális felvilágosítás - alsó tagozatban?
- Szexuális felvilágosítás
- Szexuális felvilágosítás, milyen korban és hogyan?
- Szexuális felvilágosítás 8 ill 6évesnek, konkrétan a hogyan kerül a magocska az anya pocakjába kérdésre?
- Gyermekeink szexuális felvilágosítása...
- Hany eves kortol tartanak szexualis felvilagosito orat Mo.-on az iskolas gyerekeknek?