Szerintetek zsíros hajra fel lehet vinni a hajfestéket? Vagy mossam meg előtte? (tudásbázis)
Állítólag az se jó ha zsíros,mert nem fogja be, és ha nagyon tiszta,mert akkor elcsúszik rajta
Valahol a kettő között.
Gratulálok annak a fodrásznak. Gondolom a 2 honapos gyorstalpalón szerezte a szakmunkásvizsgáját. Börgógyászatot biztos nem tanitottak neki...
Ha nincs elég lipid réteg a fejbörödön egy idö után csomo problémához vezethet. korpásodás viszketés ekcéma stb. Ja és sokkal több méreganyag jut a szervezetbe mivel mindent felsziv a bör.
A másik ha fodrászhoz mész meliroztatni és tiszta a hajad akkor a folia lecsuszik a hajrol és a legjobb fodrásznak a melirja is szétfolyik és foltos lesz.
Nekem a régi fodrászom mindig azt mondta, hogy nem szabad hajat mosni melírozás előtt, mert úgy jobban tapad a festék.
A mostani fodrászom azt mondja, hogy meg kell mosni a hajat festés előtt, mert így tapad jobban a festék.Mert például, ha zsíros a papír, amire írni szeretnénk, az nem fog sikerülni.
És mindkettő legalább 20 éve fodrász.
nem kell megmosni elötte. ha nem zsiros jobban is csip a festék és jobban roncsolja a fejbört is. Ez azért komoly vegyszer és a börnek nem tesz jot. viszont ha zsir réteg szigeteli és nem kárositja annyira.
pl melirt nem is lehet tenni tiszta hajra mert elcsuszik a folia.
Én még nem hallottam olyan fodrászrol aki szerint meg kell mosni elötte, pedig én is szépségiparban dolgozok és ismerek jo pár fodrászt....
Ne mosd meg hajfestés előtt a hajadat, mert zsírosan a jó :)
Színező előtt szoktuk megmosni csak :)
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb szőke hajfesték?
- Óvatosan a hajfestékkel!
- Milyen hajfestéket használsz, és mennyire vagy vele elégedett?
- Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros?
- A hajfestéknek(oxis, tartós) árt az, ha fél órát áll, mivel előtte csak egy tincset szeretnék próbaképpen festeni?
- Hogyan érdemes feltupírozni a hajat? Frissen mosva, vagy előtte 1 nappal mossam meg?