Szerintetek normális, ha egy pasi fiatalabb egy nőnél 6 évvel? (beszélgetés)
Még jó, hogy normális!
Nem is értem a kérdést.
Mi van, mi van?:)
Miért az én bejegyzésemre reagáltál ezzel, én éppen azt írtam - úgy tűnik nem elég egyértelműen -, hogy teljesen mindegy én, vagy akárki mit gondol a kérdésben, az erre adott válasznak már meg kellett születnie a saját értékrendje mentén, tehát nincs értelme szavazásra bocsátani az ügyet. Részemről pont a végére. :)
Azt ne felejtsd el, hogy a házasságot irányító erkölcsi normák folyamatos változáson mennek át. Régen anyagi, szociális okokból kötötték, ma ez nagyon ritka, a házasságok nagy része szerelemből köttetnek. A szerelmi házasságot annak idején elítélték!
A topic indítójának üzenem, hogy ne mondjon le a vágyairól! Ha sorozatosan lemondunk, azért, hogy a külvilágnak megfeleljünk, az érzelmi egészségünk és sok esetben a fizikai is károsodik. Ne a külvilágnak akarj megfelelni, hanem önmagadnak!
A külvilágnak egy ilyen lemondással sem fogsz! Hiszen mit várnak el tőlünk? Legyünk pozitívak, kiegyensúlyozottak. Ez pedig így nem fog menni. Döntsd el, hogy a külvilágnak akarsz megfelelni, vagy választod a saját álmaidat, vágyaidat! :)
(Most volt itt a pszichiáter haverom. :) Hidd el, ne érdekeljen mások megítélése, a fontos az, hogy boldog légy! :))
OFF
/Az erkölcs szó értelmezési tartományáról hosszasan lehetne elmélkedni, de az általam használt értelemben az elveinket jelöli ki, hogy el tudd dönteni mi helyes vagy helytelen(számodra)./
Tökéletesen egyetértek. 33 évesen már elég valószínű, legalább is elvárható, hogy egy masszívan körvonalazódó értékrend mentén élünk, így egy efféle kérdésben is egyértelmű a válaszunk. Sőt, ez olyannyira nem befolyásolható kérdés, hogy még a vélemények ütköztetése is haszontalan - legfeljebb érdekes olvasmány -, itt nincs A vagy B variáns, csupán a saját erkölcsi mércénk, melynek szűrőjén vagy fennakad egy gondolat, vagy zöld utat kap.
Számomra mínuszban még 2 nyavalyás év is feldolgozhatatlan lenne, és 10 év differencia, mint felső határ is rettentően meredeknek hat, míg talán többen vannak, akik az iménti kijelentésem felett hüledeznek, mert velem ellentétben teljesen egészségesnek, vagy normálisnak vélnek 15-20-30 éves korkülönbség mellett kialakult kapcsolatokat, és legalább annyira meggyőzhetetlenek, mint én.
A kérdés nem lehet vita tárgya, és legkevésbé egy szavazás eredménye alapján meghozott választás, a válaszon senki nem gondolkodik, az mindenkiben morális alapvetés.
Szia, nem ertem a kerdest. Azt irod, kicsit teged zavar. Ha mi azt mondjuk, hogy normalis, akkor onnantol fogva teged nem fog zavarni, hogy fiatalabb?
Szerintem, akit nem zavar, hogy fiatalabb a pasija, annak normalis. Akit meg zavar, annak nem normalis, jelen esetben is csak te tudhatod, hogy mi a blokkod oka, de teged mar zavar. O adott konkret okot erre vagy valaki beszolt? Ha nem latszik rajtatok a korkulonbseg, akkor gondolom a kornyezet sem szol be, pont ezert, mert nem tudja, nem?
További ajánlott fórumok:
- Ha párod 10 évvel fiatalabb....
- 10 évvel fiatalabb férfit szeretek!
- Miért vonz egy 35 éves nő csak 5- 10 évvel fiatalabb "férfiakat"?
- Miért szólják meg egyes emberek, ha egy férfinek 10 évvel fiatalabb barátnője/élettársa/felesége van?
- Mániákus hazudozó? 3 hónapja randevúzom egy férfival, 2 napja kiderült, "nem orvos" bár annak hazudta magát és 6 évvel fiatalabb is....
- Ha a kapcsolatban a fiú fiatalabb 5-6 évvel?!