Szerintetek milyen leves illik Karácsonyra a halászlén kívül? (tudásbázis)
Nálunk halászlé vagy húsleves, utána töltöttkáposzta.
Ezt szeretjük, és nem érdekel, hogy mit illik vagy nem, mi a szokás. Ezeket egyébként is elég sűrűn eszünk év közben is.
Nem kap különösebb szerepet benne az, hogy karácsony van. Mindegy mit eszünk, az a lényeg, hogy legyen étel az asztalon és együtt legyen a család. A többi, a körítés, az csak huszadrangú a listánkon.
Köszönöm,most akkor biztosan tudom,hogyan is van.
Hallottam amúgy a sajtkrémlevest,hogy azt is dícsérik Karácsonyra és írta már valaki a foghagymát is,szerintem is remek ötlet.
Nálunk amúgy mindig halászlé van,mert imádja a család,de csak is úgy ahogyan apukám tudja csinálni.
Nagyon várom már a hétvégét és ezúton az itt fórumozóknak és az indítójának kívánok Nagyon Boldog és Békés Karácsonyt és még Boldogabb sikerekben egészségben gazdag Új Évet!
Húsleves,de a tyúk az nem tiltó listás mert elkaparja a szerencsét?
Disznóhúsból viszont csiga tésztával isteni szokott lenni,nálunk is az van még halászlén kívül.
ez egy rettentően egyszerű és nagyon finom halleves:
Tárkonyos halleves
20 dkg kockára vágott harcsafilét (nálunk pangasiust) 10 dkg vajon megpirítjuk, 2 ek.lisztet szórunk rá,1 ek.tárkonyt, felöntjük 8-10 dl húslevessel (akár kockából is lehet)bele fél citrom leve, só, teáskanállal egy tojásból kevert vajasgaluskát szaggatunk bele,készre főzzök, tejföllel tálaljuk.
Nálunk 24-e délben van ez, és sztrapacska.
Szenteste meg a húsok.
Gesztenyekrémlevest is szoktak :)
Nálunk vagy halászlé van, vagy semmi, de most hogy kérdezed még egy jó fokhagymakrémlevest is el tudok képzelni....
Szerintem is, nem szeretem a " kötelező " halat enni. Nálunk rántottan elmegy, és szeretjük is.
( de mindig marad egy kicsi, és kell frisset főzni, nem fér be a hűtőbe. Illetve inkább az a baj, hogy ott lesz 2 féle kaja, és a bőség zavarába a frissből eszünk.. aztán jön a következő nap. van étel, de kevés a családnak. na ilyenkor tudnék robbanni. Néhányan nem tudnak mit főzni, nálunk meg válogatnak )..
Igazad van! :-)
Töltött káposzta lesz még,ezért lesz húsleves,mert a tojás és a káposzta együtt már naon durva...Sztem éjjel már mindenki repkedne,mint az angyalkák :-DDD
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- Tojás hiányában milyen levesbetétet rakhatok karfiol levesbe? Tészta nem illik bele. Szerintetek?
- Bangó Margit karácsonyi levesreceptjét, amelyikbe a bőrös csirkét tette, hogy kell elkészíteni?