Szerintetek mi lehet ez? (tudásbázis)
Lisztbogár lenne? Nézz be a konyhádba oda ahol a lisztet tartod! Szitáld át! Van benne ilyen bogár, vagy pete?
Én még nem találkoztam ilyennel, de nem is akarok:-)
Sok a galamb a házak között, meg az út túloldalán a szomszéd tele van libával, csirkével, sőt, kecske is van. :)
Ha hiszed, ha nem, valóban volt. :)
A kenyérbogár lesz.Megnéztem googlen és ilyesmi.:(((
Nehéz tőlük megszabadulni?
nézz át mindent amit szeretnek ha nincs szerintem bárhol lehet olyan vegyszert venni gondolom rovarölő
itt látod milyen
Ilyen?
Kenyérbogarak
Elsősorban a kenyérbogár (Stegobium paniceum) és a nagy kenyérbogár (Tenebriodes mauritanicus) idéz elő károkat.
2-11 mm nagyságúak, rozsdavörös, vagy fekete színűek, hengeres testűek. A nőstények életük folyamán átlagban 500 petét raknak le egyesével, vagy kisebb csomókban a tápanyagra, illetve azok csomagolóanyagára. A petékből az 1-3 hét alatt kikelő lárvák fejlett szagló- és rágószervük segítségével még a gondosan becsomagolt anyagokba is behatolnak.
A tápanyagot elérve nyáluk és rágcsálékuk felhasználásával, gyakran a padló- és falrésekbe kis, ovális gubót készítenek és abban fejlődnek kb. 10 mm nagyságú kukacokká.
A bábokból az imágók 3-4 hét múlva kelnek ki, amelyek a csomagolóanyagokon kialakított kerek röpnyílásokon is kirepülhetnek. Elsősorban a lárvák károsítanak.
A nagy kenyérbogár ragadozó tevékenységet folytat, saját fajtestvéreit is fogyasztja, de más élelmiszer-kártevőt, elsősorban a lisztmolyt pusztítja, ezért „lisztmentőnek” is nevezik.
Tömegesen csak 25 °C hőmérsékletnél melegebb helyiségben szaporodnak el. Növényi őrleményekben és egyéb keményítő tartalmú anyagokban fordulnak elő.
Döntően passzív úton, a fertőzött anyagokkal terjednek, de zárt térbe a nagy kenyérbogár be is repülhet.
minden fertőzött holmit ki kell dobni és zöld protect b-vel befújni az egész szekrényt.
Sárga protect b-vela repülő példányokat fújjam, és ez sokáig védettséget ad!
ezt egy fórumon olvastam
További ajánlott fórumok:
- Beleszerettem apum barátjába, aki 38 éves, én 21 vagyok. Lehet ebből szerintetek valami?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Anyai féltékenység? Vagy mi lehet? Szerintetek van megoldás?
- Van lehetőség valami jogi lépésre ebben az esetben szerintetek?
- Gyermekmolesztálás lehet a háttérben? Szerintetek? Segítséget, tanácsokat kérnék!
- Kizárható a terhesség, vagy lehetséges szerintetek?