Szerintetek mennyi pénzt adjak a nőgyógyászomnak? Most vagyok 14 hetes kismama. Ti mikor adtatok neki először pénzt és mennyit? (tudásbázis)
Szia!
Én végig sztk-s terhesgondozásra jártam, mindig más orvoshoz. Kb a 25.héten került a körzetünkhöz egy orvos, onnantól már csak hozzá jártam. Január közepe felé mondtam neki, hogy nála szeretnék szülni, ha lehetséges. Utána is sztk-s rendelésre jártam. Mikor betöltöttem a 40. hetet, rendszeresek voltak az NST-k és magzatvíz vizsgálatok. Mindig bejött, mikor időpontom volt NST-re, hogy utána ő nézze meg a magzatvizet. Akkor is jött, ha nem dolgozott. Pontosan 1 hétre rá született meg a kisfiam, mint ahogy az időpont ki volt írva. Aznap sem dolgozott, felhívtam délelőtt, mondta, hogy úgyis megyek NST-re, utána jön, és megvizsgál, aztán majd meglátjuk. Jött is. De tőlem pénzt csak azután kapott, miután megszületett a kisfiam, és jött dolgozni. Nem is adtam sokat neki, 20 ezer ft-ot, de a 6 hetes vizsgálatra mehettem a kórházba, nem kellett órákat várnom a terhesgondozóban. Nem azért adtam neki a pénzt, mert nem kap fizetést, hanem azért, mert akkor is jött, amikor nem dolgozott!
Szia!
Ha nincs fogadott orvosod, ne adjál semennyit. Nekem van fogadott, én egy vizsgálatkor 5000-et, vagy 2000-et adok, mikor hogy. Szülés után még nem tudom mennyit.
Azt nem írta a topic-indító,hogy fogadott-e az orvosa, vagy sem.
Ha nem a magánrendelésre jár, csak az sztk-s rendeléseire, akkor nem kell fizetnie, a dokinak ez a dolga.
Viszont ha a magánrendelésre jár, akkor ott úgyis kötött tarifa van, az asszisztensnek szokták általában odaadni a pénzt.
nekem is fogadott orvosom volt
és a szülés napján fél órán belül a kórházban volt és rögtön meg is császározott
Én nem adtam,nem is volt fogadott orvosom.
Nővéremnek volt,tömték pénzzel és mikor eljött a szülés,az orvos nyaralt.Erről ennyit.
A 9 hónap alatt soha egy fillért sem kapott tőlem.
Nyilván "szerencsém" volt, avagy jó orvost választottam, hiszen soha nem érzékeltette velem, hogy háttérbe szorítana a fizetős pácienseivel szemben. Rendes, kedves, aranyos és megértő volt.
Szülés után, a varratszedésen kapott egy kisebb összeget (tényleg "kisebb", 30ezer Ft, ez nálunk az alsó határon mozog).
Egyébként egyáltalán nem vagyok a hálapénz híve: van fizetésük...:S
szia!
Én is mikor a magánrendelésére mentem akkor fizetem,plusz szülésért a varratszedésnél.
szia
mivel magánrendelésre jártam, ezért ott mindig fizettem
+ a varratszedésnél kapott borítékot
További ajánlott fórumok:
- Ti mit adtatok a csecsemő 3-4hónapos babának enni először?Hol olvashatok erről?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Tóth Zoltán (Szolnok) nőgyógyászról. Kismamáknak ajánljátok?
- Milyen volt először a nőgyógyásznál
- 10 hetes kismama vagyok, nőgyógyásznál már voltam. Terhesgondozásra kell mennem vagy közvetlenül a védőnőhöz?
- Mennyi idősen adtatok először kiflicsücsköt babapiskotát babakekszet a kicsinek?:-)
- Ajánlanátok Budapesten olyan nőgyógyászt, aki nem kifejezetten kismamákra van összpontositva? Hanem szakmailag nagyon jó!