Szerintetek mennyi káromkodás fér bele az ember életébe? (beszélgetés)
Igen, ez nem végzettségtől függ, hanem a környezeti hatásoktól, de nekünk magunknak kell törekedni arra, hogy ne vegyük át.
Azt írtam, hogy nekem nem fér bele és irritál a csúnya beszéd és én nem is beszélek csúnyán és nem is káromkodok. Meg vannak azok a kifejezések, amiket használok ehelyett:)
Pl. de undok vagy, most szórakozol velem, ribizli, liba, stb. Hangsúlyban észrevehető, hogy mi lett volna ha...
Nagyon, de nagyon ritkán persze én is felhúzom magam és ekkor kicsúszik a számon egy kicsit cifrább kifejezés. Na, ekkor kapja fel mindenki a fejét, hogy mit mondtál? Te?
Szerintem is kiábrándító, ha valaki szókincs hiányában tölteléknek használ ocsmány kifejezéseket. Egy nőt közönségessé tud tenni rendesen, egy pasit szerintem ez agresszívvé tesz, ha gyerek használja, akkor pedig a szüleiről van meg a véleményem.
Bár érdekes, hogy van akire azt mondom, hogy nem válik közönségessé ettől sem, mert a habitusa megszépíti a kijelentéseit...
különbségek kellene tenni a káromkodás és a csúnya beszéd között, mert nem ugyanaz.
én pl. nem káromkodok , de néha beszélek csúnyán. b+ és tsai :)
Szerintem mikor épp .....-t csinálok a gépen és váratlanul lefagy/megszakad vagy áramszünet támad, és elszáll x idő munkája, na meg vissza sem tudok menni a rendszerbe, akkor baromira belefér.
Egyéb esetben is belefér, engem nem kimondottan zavar, hacsak nem kötőszavak helyett hasznàlják.
Nem attól függ, hogy valaki értelmiségi vagy sem. Ez jellem kérdése.
Attól, hogy a környezetedben káromkodnak, nem feltétlenül kellett volna, hogy rád ragadjon...szerintem. Fogékony vagy rá valamiért. A magatartásunkért mi magunk vagyunk a felelősek, mi alakítjuk, úgy ahogy, és kár a rossz szokásainkat másokra hárítani, hiszen nem tartottak fegyvert a fejedhez neked sem gondolom,hogy muszáj átvenned a rosszat, mert akkor jaj lesz neked, ha nem követed.
Én sem káromkodom, úgyhogy nekem sem fér bele semennyi.
Nagyon kiábrándító, ha valaki csúnyán beszél. Szerintem nem attól lesz "menő".
van, hogy sok :(
Amikor azt mondják, hogy azért nem működik a tévé, mert nincs bedugva (csak egy példa), akkor bizony
képtelen vagyok kulturált maradni.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire szóltok bele a párotok életébe?
- Miért érzik azt az emberek, hogy joguk van beleszólni más életébe?
- Szerintetek igaz az, hogy csak egy nagy szerelem létezik az ember életében?
- Igaz az, hogy 7 évente újabb periódus kezdődik minden ember életében? Mi várható egy ilyen ciklustól?
- Beteljesületlen kölcsönös szerelem érzése el tud múlni egy házas ember életében az idő múlásával?
- Nem férek bele az életébe!