A magyar,ez nem kérdés. Nemcsak azért, mert ez az anyanyelvem. Tényleg gyönyörű szavaink vannak, és ha valaki ért hozzá, nagyon szépen lehet megfogalmazni gondolatokat, érzéseket.
nekem eddig az olasz tetszik a legjobban :) egy youtube videót néztem még régebben egy gyöngyfűzési módról, és valami hihetetlen kellemes hangja volt a nőnek, és amilyen dallamosan beszélt, az mesés volt, igaz egy szót sem értettem belőle, de nagyon élveztem
A szívemhez a magyar áll legközelebb. Ha belegondolunk, hogy milyen sok árnyalatot kifejezhetünk vele... Volt általános iskolai magyartanárom (Isten nyugosztalja!) azt mondta, hogy azért is az egyik legszebb nyelv, mert színt, fantáziát visz a hétköznapi életbe is. pl: káromkodhatunk finoman, de úgy is mint az utolsó kocsis. :)
Nekem is a magyar. Nagyon szeretem az ezerféle árnyalatát, a hajlékonyságát, fantáziáját.
Az idegen nyelvek közül nagy kedvencem az olasz. De még mindig nem jutottam el oda, hogy elkezdjem tanulni.
Egyébként igaz, hogy amit az ember tud, az általában megtetszik. Pl. az angolt mindig utáltam, de amikor már kezdtem elég jól tudni, az is kezdett megtetszeni. De van olyan nyelv, amit már hangzás alapján is szeretek, ha nem is értek rajta.