Szerintetek meggondolatlanság? (beszélgetés)
De gondolom, neked is kellett néha kompromisszumot kötni, nem rohantál el, ha valami nem tetszett.
Szerintem " elpakolgatni " addig lehet, míg együtt járunk. Már, ha nem leszünk rögtön állapotosak. :))
Nem látsz be a négy fal közé. A fiamnak ezt már 10 éves korában megtanítottam mikor mutatta hogy az osztálytársáéknak mekkora palotájuk, csudaautójuk van.
Szóval nem tudod milyen az életük. Ne ítélkezz.
"Ha még >>>20 év<<< után is ugyanott tartanak - akkor megértem."
Elvesztegetni az életet?Minek?Nem éri meg kitartani.Mert a másik egyre pofátlanabb lesz...
Nézd én ismerek olyan kirakat házasságban élő családot akiről a külső szem meg se mondaná mi folyik a színfalak mögött..
Apuka sikeres nődoki magán praxiszsal, anyuka csinos okos tanárnő, szép lakás, 2 kocsi, 3 szép okos csemete.
Kivűlről a megtestesült "álom család", a valóságban pedig, apukának állandó afférjai vannak, a gyerekeihez nincs semmi türelme agresszív velük, már ott tart a kapcsolatuk, hogy nem is beszélnek egymással, max ha az egyik gyerek beteg és meg kell oldani az iskolába fuvarozást.
Az anyuka már rég elvált volna, ha nem lenne a sok hitel, amire az ő szüleinek a háza a fedezet.
Szóval hidd el, amikor te csak kivűlről látod a rózsaszin maszlagot, nem biztos, hogy valós is.
Akkor tényleg nagy gáz lehet otthon, ha ilyen háttérrel is inkább a válást választja.
Egyébként én saját tapasztalatból beszélek. GYED-en voltam, amikor elváltam...
Lehet, hogy asszonytartást is fog kérni a gyerektartás mellett.
Azért úgy merész, ha még nem is dolgozott soha. De akkor gondolom, valaki segít neki: pl. szülők?
Mondjuk őszintén szólva, mikor itthon voltam a gyerekkel, akkor főzni főztem, mosogattam, de azt szívesen vettem, hogy hétvégén együtt csináltuk a takarítást, vagy a zember megcsinálta. Az eldobható pelenka szerintem az egyik legkiválóbb találmány, még akkor is, ha környezetszennyező. Rohadék vagyok, tudom:)
Szóval mintha olyan kötekedős, esetleg mindent jobban tudó lenne a férj. Vagy a fene tudja, elképzelésem van róla, milyen lehet, de hát ugye a tények nem mindig igazolják az elképzeléseket. :))
Valószínű, hogy elgondolkodott az asszony, ha két gyerek mellett mégis a válást választja!
Nem ismerjük a hátterét, tehát így nem lehet nagyon véleményt sem mondani.
Bébiétel, eldobhaó pelus? Szörnyű, ez maga a fertő! Anya az ilyen???
Komolyan, az a pasi aki ezekbe beleköt menjen a fenébe. 2 gyereket szülni neki, na, az meggondolatlanság volt.
Nem tudhatodk, hogy a háttérben mi zajlott. Önmagában az, hogy egy férfi sokat dolgozik, nem válóok. Lehet, hogy felhánytorgatta a nőnek, hogy csak ő dolgozik, ő keres, stb.
Miért írod az, hogy "csak érettségije" van? Sok embernek nincs diplomája, és van munkája. És soknak van diplomája, és mégsem tud elhelyezkedni.
Nem is tudom, minek nevezzem.
Ma már ritka a kitartás, meg egyebek...
Hát,itt megcsalásról, kimaradozásról szó sincs, de valóban nemtudhatjuk.
Csak nem tudom, mihez kezd lakás, munka nélkül, de hát ő tudja. :))
Nem vagy a helyzetében, így igazából nem tudhatod hogy milyen is volt az a házasság.
Szerintem butaság beleragadni egy rossz kapcsolatba, vagy házasságba. Egy kapcsolaton folyamatosan kell dolgozni a pénz pedig nem minden.
Inkább legyen a gyereknek hétvégi apukája és "mostoha" anyukája és fordítva mint egy olyan családban nőljön fel ahol a szülők nem szeretik, tisztelik egymást, csak veszekednek megcsalja az egyik fél a másikat, és állandóan feszűlt a légkör.
Mert nem gondol bele, hogy a férje azért keres jól, mert sokat dolgozik. Márpedig választani kell, vagy annyi pénz, amiből 4 fő aránylag tisztességesen megél, és kevesebb szabad-idő, vagy több szabadidő, de jóval kevesebb pénz.
Majd elgondolkodik rajta az asszonyka! Ezek szerint eddig nem tette meg!
További ajánlott fórumok:
- Mi lehet az oka, hogy meggondolta magát?
- Van értelme reménykedni benne, h a párom aki elhagyott 3, 5 év után amint terhes lettem meggondolja magát és visszajön hozzánk?
- Van esély helyrehozni egy meggondolatlan szakítást?
- Részegen tényleg őszintébbek és jobban belemennek meggondolatlan dolgokba az emberek?
- Ha én elvégzek egy rendőr, tűzoltó, esetleg katonai képzést, akkor csak azokban helyezkedhetek el? Mi van, ha meggondolom magam?
- Átok, amit meggondolatlanul kimondtál