Szerintetek létezik olyan, hogy valakinek akkora babája legyen, hogy ne tudja természetes úton megszülni? (tudásbázis kérdés)
Nekem úgy tűnik, hogy a felnőttek is nagyobbak. :-)
Én is az anyám fejére nőttem jó sokkal, a nagyfiam mostanság már a hóna alá kap, hogy "szia kicsi anya"... és vagyok 173 cm... :-)
Sima és a császár is lehet veszélyes
Én császáros lettem,mint már írtam és nem kaptam véralvadásgátlót,aminek a következménye az lett,h tüdőembólia gyanúval bekerültem egy másik kórházba 1hétre!
Viszont! Egy barátnőm simán szült és nem lett megfelelően "kitakarítva" így ő is 1hétre került vissza és kapta a véralvadásgátlót...
Ha valaki gyermeket vállal,akkor azzal együtt kockázatot is!
Átlagos magasságú, de túlsúlyos nő vagyok. Mind a négy gyermekem nagy súllyal, természetes úton született. Az első 4,7 kg volt, és csak azért nem császároztak, mert a helyi főorvos természetes szülés párti volt, és kinézte belőlem, hogy megszülöm. A válla kissé beakadt, de nem lett semmi baja a kislányomnak, egészségesen megszületett. A fiaim utána sorban 4,1; 3,5; 4,5 kg-mal születtek, szintén simán. Két gyereknél rá volt tekeredve a nyakára a köldökzsinór, de semmi baj nem lett belőle.
Ha bármelyiknél azt mondta volna valamelyik orvos, hogy a baba érdekében császározni kell, azt mondtam volna, rendben.
Én háromszor szültem, mindhárom babát simán. Volt fogadott dokim, először 3720 grammos, 50 cm-es lányka lett, aki kicsit beragadt a szülőcsatornába - két hónapos koráig fokozott izomtónusa volt emiatt, de odafigyeltünk rá, sokat tornáztattuk. Egyébként átlagos alkatnak mondanám magamat, 168 cm, 51 kg-mal kezdtem. Az elsőnél 34 kg-ot híztam, de abszolút semmi gond nem volt, le is fogytam 1 éves kora előtt fogyi nélkül. 2- baba 3690 gramm 50 cm volt, fiú, és baromira erős, ráadásul a feje is kisebb volt, mégis duplaannyi varrattal jöttem ki a kórházból. :S 3. babát kicsit kisebbnek saccolták, fogadott dokim jól átvert, nem jött be a szülésre, én pedig egy olyan 3.6 kg-os babára számítottam. Végül megszültem egy kitűnő ügyeletes orvosnál a babát, 4420 grammos 53 cm-es vlolt, először próbálkoztak gátvédelemmel, de rá is jöttek rögtön, hogy nem járható út, akkor szóltak is már, hogy nem sejtettem-e hogy nagy a baba....? Vágtak, a gyerek válla beragadt, majdnem törték, rengeteg varratom lett, hüvelyrepedésemet most akarják műteni.....Utólag mondták, hogy ha tudták volna, császár lett volna a nagyobb esélyes, és nem hagyják a gyereket szenveszteni, mert annyira elfáradt a szülésben, hogy levegőt sem vett már, úgy pofozták életre. :(
Konklúzió: lehet nagyobb babát is szülni simán, viszont ha tudom, nem kockáztattam volna az életét.
Én elhiszem, hogy van ilyen-olyan összeférhetetlenség, vagy a dokik döntenek a császár mellett, csakhogy elkerüljék a tragédiát.
Nem akarok én 4. gyereket, de ha véletlen becsusszanna, tuti harcolnék a normális saccolásért, vagy a császárért!
Igen) Léttezik élő példa vagyok 92-ben iker fiaim 3.25 3.15 és 58 59 csm rrel császárral Doki azt mondta képtelenség lett volna .
2001 lányom 60cm 4kg és ugy fordult át h a seggecskéjét a szülöcsatornához tette
Most ápr 5 helyett márc 14 progis császár A genetikus szerint ha végig menne 5 kg is lenne..
Az első császároknak nem túl dok köze van a mostaniakhoz. Ma egyértelműen - néhány kivételtől eltekintve amikor kifejezetten az anya kérésére végeznek császárt (elsősorban nem Mo.-on) - a magzat és az anya egészségének védelmében végzik.
Az adatoknál amiket említesz nem mindegy, hogy mit mivel hasonlítasz össze. Ha már császár van, ott eleve nagyobb a kockázat valamiért, hiszen ha simán és egészségesen megszülné akkor nem császároznák. A császáros babák halálozását azzal kellene összehasonlítani amit az el nem végzett császárok eredményeztek volna. Az anyára nézve pedig az egész terhesség és a szülés is rizikós, minden esetben mérlegelni kell, a magzat és az anya érdekét együtesen. Ha a magzat élete múlik rajta, akkor is a császárt kell választani, ha ez az anya számára nagyobb kockázatot jelent mint egy hüvelyi szülés. Egyébként minden normális anya vállalja a kockázatot a gyereke életéért vagy egészségéért...
De az elso csaszarok is halallal vegzodtek annak idejen, szoval nem ezert lett kitalalva a csaszar mert tul sokan haltak meg a szulesben es a csaszarral meg lehetett volna menteni hanem hogy a 2 halottat kulon kulon el lehessen temetni, nem?
Tudom, nagyon visszamentem az idoben de a mostani babammal valo terhessegem elejen a kezembe nyomtak egy mappat a korhazban es az allt benne hogy mind a mai napig az ujszulottek halalozasaban meg mindig a csaszarral szuletett babak vezetnek es meg a mai kifinomult technikak ellenere is a csaszar sokkal tobb szovodmennyel jar az anyara (akkor is, ha indokolt esetben volt)
A kérdésre válaszolva: létezik. Amíg nem császároztak, sokkal nagyobb volt a magzati és az anyai halálozás többek között emiatt.
És hogy az altatóorvos a császárból élne??? Ennél nagyobb baromságot ritkán hallok... Aneszteziológus vagyok, és meg kell mondjam a hátam közepére nem hiányoznak a hajnal 2-3 körüli császárok, nem az én kedvemért csinálják. Természetesen a fizetésemért altatom, érzésteleítem ezeket a műtéteket, még azokban az esetekben is amikor a szülészek 100-150ezret gombolnak le egy szülésért. És a legtöbben így vagyunk ezzel... elég körülnézni a kórház parkolójában, milyen autókkal járnak a szülészek és milyennel az anesztesek ;)
Létezik!
Az én kislányom feje nem fért ki,így császároztak.
A dokim már 4.hónaptól tudta,h császáros leszek az adottságaim miatt!
Ez az első bejegyzésem ide::))
38. nemiani 2012-02-16 13:16
Én is élő példa vagyok arra, hogy létezik!Terhességem elejétől kezdve hangoztatta a dokim, hogy nagy babánk lesz, már készüljek lélekben a császárra, mert adottságaim sajnos nem olyanok, hogy meg tudjam majd szülni. . . Mindenféle terhességi vitamin szedése nélkül, a 9 hónap alatt leadott 10 kg-tól függetlenül(soha nem hánytam, egyszerűen jól működöm)a fiam a kiírt idő pont előtt 5 nappal simán indult meg10 órányi szenvedés után megcsászároztak, mert a feje egyszerűen nem ment bele a szülőcsatornába megszületett 4100gr-al és 60 cm-el. A lányommal 1 kg-ot híztam, nem szedtem még mindig vitamint és két héttel a kiírt időpont előtt megszületett 3700gr-al és 52 cm-el császárral, mert olyan súlyos magas vérnyomásom szülés alatt(őt is simán kezdtem), hogy nem bírták lehúzni és nem kockáztatták az életünket. Lényeg a lényeg sztem a dolog teljesen egyedi még egy adott nő két terhességénél is.
Válasz erre Privát üzenet
Nagyon sokszor használják ezt a "megfélemlítést", de ha figyelmesen nézem a hsz-okat, mindenkinél volt valami a "téraránytalanság" mellett: lassuló szívhang, vagy egyéb...
Ha tényleg ennyi téraránytalanság lenne, már kihalt volna az emberiség. :-)
Szerintem nem a medence, hanem a szülőcsatorna mérete az ami számít. A szülészek meg is tudják mérni. (Tanultuk anno) Csak nem alkalmazzák rutin szerűen. Nálunk pont az volt a probléma, hogy nem tette meg az orvosom, mert ránézésre döntött. Azt gondolta, hogy fog menni simán is. Hát nem ment. Kb 12 óra vajúdás után döntöttek a császár mellett. Amit az is indokolt, hogy minden egyes fájáskor drasztikusan csökkent a babám szívverése.
Szóval nekem is téraránytalanság volt az oka, hogy nem tudtam természetes úton megszülni a Manómat. Mikor kihozták megmutatni, állítólag kis csúcsfejű volt a drágám <3 , ahogy az összehúzódások megpróbálták átpréselni a fejecskéjét a keskeny medencémen.
A várandósság közbeni vitamin szedéséről az a véleményem, hogy ha már valaki vitamint szed, az mindenképpen természetes legyen, ne ezeket a szintetikus vackokat!
A vasat és a kálciumot pedig lehet Süszler sókkal bevinni. Jobban beépül, mint a szintetikusak.
Szerintem ezt nem teheted meg, mivel nem csak a saját, hanem a gyerek életét is veszélyezteted... igaz nem hallottam még olyanról, hogy valaki megtiltja a császárt, mert inkább belehal.
Én csak a saját orvosomról tudok nyilatkozni, nálam már az elején kilátásba helyezte, hogy számoljak vele -a méreteim miatt- hogy nagy eséllyel császár lesz belőle. Bele is mentem volna, inkább az, mint a kívül-belül szétszakadás; csigolya elmozdulás és társai... szerintem van olyan eset, amikor a császár a legbiztonságosabb és a nőnek is a legkisebb károsodással járó megoldás, hangsúlyozom, szerintem
Az én orvosom nem engedte szedni a terhesvitamint. Én170centi vagyok és kb 47-48 kilósan lettem terhes, párom 195 centi és 100 kiló feletti.
Mivel amúgy teljesen egészséges voltam, kiegyensúlyozott táplálkozással és némi folsavval azt mondta a doki, hogy semmi szükség nem lesz a vitaminra (mint az esetek kb 95%-ában nincs rá szükség, csak hát azt is el kell adni) És különben is ráér kint megnőni.
A baba -szerencsére- picurka lett. Mert -ahogy az orvosom is mondta- nem a felnőttkori méretek számítanak igazán, hanem a születéskoriak; én is párom is kis súllyal születtünk így a gyerekünk is pici lett. Most kiscsoportos, de már olyan magas mint a nagycsoportosok többsége. Alacsony biztos nem lesz.
További ajánlott fórumok:
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Eddig nem hittem benne, ma mégis úgy gondolom, létezik a természetfeletti
- A természetben minden bőrproblémára létezik megoldás....
- Meddőség ellen létezik természetes étrendkiegészitő?
- Az epeféregre milyen természetes gyógymód létezik, a gyógyszeres kezelésen kívül?
- Létezik természetes hajfesték, ami nem Henna?