Szerintetek lehet jó anya egy kimondottan buta, ostoba, műveletlen, sötét nő? (beszélgetés)
Van egy ismerősöm, aki 22 éves, és már a 2. gyerekét szülte. Napi 2 doboz cigarettát szív el ő is és a férje is!
Amikor terhes lett, elmondtam neki, hogy milyen veszélyekkel jár az ő élvezete, a dohányzás a kisgyerekére. Xart rá! Közölte, hogy neki ez az egyetlen szenvedélye és nem tud róla lemondani.
A gyerek nagyon pici súllyal született és egy hónapon belül kétszer leállt a légzése, újra kellett éleszteni, három műtéten van túl... Az anyjától egyszer sem szophatott, mert veszélyes volt a gyerekre. Tápszeren él szegény baba.
Mindez visszavezethető arra, hogy a magzati életében az anyja végig dohányzott!
Na ez a buta, ostoba, tanulatlan és önző anya, akinek elmondják, hogy mit és miért ne - de nem érdekli, nem hagyja abba még a gyereke élete árán sem!
Ami után végképp kiakadtam, hogy amikor az egy hónapos babáját hazafele vitte a kórházból, akkor azon siránkozott, hogy ennek a "kishülyének" (ez a pici babája) tápszert kell venni, és kölcsön kellett kérnie, hogy cigarettát tudjak venni...
ahha
tehat az "ember", mint olyan, merceje a szakmaja?
erdekes nezopont
:)
Nem az a buta, aki nem tud valamit, hanem aki nem kérdezi meg:)
csak nem gondolod, hogy ilyen titkokat kifecsegnek :-)
vess magadra, hogy nem tudod :-)
Azt én sem állítottam, hogy ettől függ.
Csak felmerült bennem ez a kérdés.
Szerinted amúgy mitől függ az anyaság?
És erre a terhessége alatt senki sem hívta föl a figyelmét???
Vagy mondták neki, de nem hitte el/leszarta?
Nem tudom, hogy az édesanyák hány százaléka rendelkezik főiskolai, egyetemi végzettséggel;
gyanítom, a két arány nincs egymással köszönőviszonyban.
Szóval az anyaság és a szerzett/ösztönös intelligencia viszonylagos.
Van, ami tanulható, fejleszthető.
Ami meg nem....az nem.
A "jóanyaság" alapvetően ösztönös.
Persze némi tanult tudással azért fel lehet turbózni. :)
Hogyne!
Sőt még a nála jóval oktalanabb állatok is...
Végigolvastam az egészet, de még mindig nem látom, hogy egyértelműen ki lehetne jelenteni, hogy a válasz igen vagy nem.
Nekem pl. a legostobább ismerősöm anyának nagyon jó.
Egy másik volt ismerősöm aki vezető beosztású , művelt, olvasott, a világ dolgaiban tájékozott nő, maga mondta, hogy nem volt jó anya és szerintem is, csak ő tehet róla, hogy a gyereke tanulatlan , alkoholista felnőtt lett.
Lehet, hogy ezek csak kivételek, akik erősítik a szabályt.
Konkrét esetben jobban lehet konkrét választ találni. Ezért gondoltam már az elején, hogy a fórumindító gondolt valakire, amikor ezt kérdezte, bár azt írja nem. De valahogy csak eszébe jutott?
nekem ez nagyon tetszik!
emelem a kalapom.
itt valaki elvesztette a fonalat...
talán én? :-)
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb szúnyogriasztó, ami kimondottan hatásos?
- Az utóbbi hónapokban kimondottan izzadok, de csak hónaljban. Mitől lehet ez?
- Használt valakinek kimondottan fogyásban a szauna?
- Segítségetek kérem! Ismertek kimondottan Édesapáról szóló dalt?
- Most divatban lévő velúr csizmákat érdemes impegráló spray-el lekezelni, vagy ez a csizma kimondottan 'szárazidős'?
- Ha pajzsmirigy alulműködésed van, akkor száraz a bőröd, kimondottan az arcodon és a nyakadon?