Ha pajzsmirigy alulműködésed van, akkor száraz a bőröd, kimondottan az arcodon és a nyakadon? (tudásbázis)
Nekem nemrég diagnosztizálták,de ezt a problémát először kb.2-3éve vettem észre!
Nálam leginkább az alsó lábszáramon,illetve a kézfejemre jellemző a nagyon durva kiszáradás!
Hiába kenem,sokszor semmit sem ér!
A nyakam inkább viszketni és húzódni szokott,ami azért annyira nem vészes de azt is kenem,ott viszont használ,mert megnyugszik!
És én is rengeteget iszom,kb.2,5l ásványvizet/nap!
Ez labortól függ. Ha vesznek tőled vért, akkor majd odaírják a te értékedet és a referenci értéket is.
Ha jól emlékszem, akkor nálunk 0,27-4,3 a referencia tartomány.
Szia!
Igen, akkor működik valaki alul, ha magas a TSH-ja.
Alulműködés egyik tünete a száraz bör. Szerintem mindenkinek más a jellemző. Nekem az arcomon, a combomon és a kezemen szokott száraz lenni a böröm.
Ha beállítják gyógyszerrel a működést, enyhül:)
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?