Szerintetek " Jó tett helyében jót várj?" (beszélgetés)
Ez így van!!!
Bár sosem vártam el, hogy amit adok, annyit kapjak...mert inkább adok, mint kapok.
De azért jól esne, ha néha kapnék is azért, hogy adok...:)))
(ezt jól kifejtettem...:O))
Szinte mindig, mindenkinek segítek ahogy tudok és max egy köszönömöt várok, de ez természetes (szerintem). Persze én is kerülhetek olyan helyzetbe amikor jó lenne a viszonzás, de nem várom el!
A jóért legtöbb esetben köszönömöt se kapok, sőt, sokan kihasználják, vissza élnek vele.
Hányszor jártam már így pórul és mégse tanulok belőle, legközelebb is segítek...
Nagyon rohan a világ, a másikra való odafigyelés már legtöbbeknek nem fér bele az életébe, mindennapjaiba. Pedig ezek apróságok!
ÁÁÁÁÁ, DEHOGY!!!
Ez nem az a világ, ahol a jótettet észrevennék.
Sőt, észrevesznek, hogy vagy, s jól megleckéztetnek.
Teljesen egyetértek veled. Ha valakinek segítségre van szüksége, nem annak függvényében segítek, hogy majd egyszer biztos ő is fog segíteni. Ha ő mégsem viszonozza, nem fogom felhánytorgatni neki.
visszaolvastam amit írtam, nem túl értelmes, de biztosan értitek mire gondoltam. :-)
Az indiánok mindig is tudták a tutit! :o))
Szerintem is igaz!
Valamikor én is azt hittem, és így is tettem. Öregségemre jöttem rá, saját tapasztalatból, hogy módosítani kell ezt a mondást:
Jótett helyébe jót ne várj!Sőt!! Nem hogy nem hálásak, hanem azok rúgnak belém a legnagyobbat, akiknek segítettem. Biztos szégyenlik, hogy valamikor segítségre szorultak.
Úgyhogy már nem is bánnám, ha jót nem kapok cserébe, csak legalább rosszat ne kapnák! Elkeserítő, nem?
Jót tett helyébe jót várj!
Ezt inkább úgy kell érteni, ha jót teszel másokkal akkor az élet veled is jót tesz majd. Tehát nem konkrétan azoktól akikkel te jót tettél.
Ha esetleg egy olyan ember még csak nem is köszön, akinek segitettem valaha, akkor is arra gondolok, hogy én még jó ember vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Szeretek egy fiút, aki Jehova vallású, nekem viszont nincs semmiféle vallásom. Szülők helyében engednétek a kapcsolatot?
- Szívesen lennék egy napig .... helyében!
- Ti hány évig tanultátok a nyelvet mielőtt közép- illetve felsőfokú nyelvvizsgát tettetek? Szerintetek létezik olyan, hogy nyelvérzék?
- Levágattam a hosszú hajam, szerintetek jól tettem?
- Ti mit csinálnátok a helyében szilveszterkor?
- Jó tett helyében...