Szerintetek jo az intim mosakodó? (tudásbázis)
Azt használtam én is régen,de már nem kapható.
Már csak ez all about-os tescos van.Vagy csak én nem jártam olyan tecsóba ahol még van :)
All about body (aloes)tök jó.Belülre meg hetente-kéthetente dolhays zuhi.
Szappant,tusit kerülni kell,nagy ívben.
Azért jó az intim mosakodó gél,mert fent tudja tartani a női hüvely ph-ját,ami savas.Korral változhat!Emellett gyulladáscsökkentő is van benne pl allantoin.Mivel a szappan elég lúgos megfordítja ennek a hatását,rögtön telepszik bele minden baktérium, gomba.Ezért van bennük tejsav citromsav stb.Úgyhogy a víz sem állja meg feltétlenül a helyét...Furcsállom,hogy a dokik ilyet állítanak....
Hát tiszta víz szerintem nem elég :)
mert akkor mentos cukorkával kell o.álozni.
Én használok minden nap, és volt, hogy elfogyott, és érdekes érzés volt, hogy tusfürdővel helyettesítettem
viszkettem tőle
nekem is van 1-2 olyan betegségem ami azóta nem jött vissza biza, amióta használom az intim mosakodót
A gyógyszertárban azt mondták felejtsem el!
Baba szappan, vagy a gyógyszertárban kapható (ha feírja a körzeti féláron) mosdó kenőcs.
Neve:Unguentum hydrophilicum nonionicum.100gr.lehet 300gr-ot felíratni havonta
Az enyém is haonlón vélekedik.
Ezek a lemosók nem jöttek be, a hagyományos mosószappant használom.. dobozos kék felirattal azt hiszem..
Én már nagyon régóta használok intim mosakodókat..mielőtt kifogyna a flakon,már szerzem be az újat.A rengeteg féle termék közül,nekem a lactacyd vált be..és a saforelle..ez utóbbi jóval drágább..de nagyon megéri..
bár én is úgy gondolkozom,hogy régesrég,mikor még nem voltak ilyen olyan mosakodók is, elvoltak a nők..mégis nekem ez fontos..és szerintem megvéd ilyen olyan betegségektől is!
Jó egészséget Mindenkinek!
Én Lactacid-ot használok néha. Nem minden nap.
Általában sima tusfürdő.
Sziasztok!
Én sok félét próbáltam már, de a legjobb a sima irrigálás (kamilla vagy tejsav heti 1x). Az intim mosakodók közül a nívea volt az, amelyiktől tiszta piros és száraz lett a bőröm. És nagyon fájt is. Szörnyen néztem ki!! A nőgyogyim mondta, hogy szerencsére nincs fertőzésem, de amit használok, azt azonnal dobjam ki! Most dove-ot vettem, de már az első használat után jobb érzés volt. Egyébként csak sima vizet használok, mert gond nincs, minek a "vegyi támadás" saját magam ellen? A kedvesem szerint, pedig a víztől sem lett ápolatlanabb vagy büdibb semmim. Azokat nem értem, akik megveszik az illatosított irrigálót. Bent ki szagolja? :D (Illatosított tampon?!Már láttam ilyet!)
Igen, ez érdekes dolog. Én azt is el tudom képzelni, hogy aki egyszer elkezdi (rendszeresen) használni, annak az elhagyás után nehezen áll helyre a flóra magától és könnyen kap ilyen-olyan betegségeket.
Ezért gondolom úgy, hogy én pl csak azért nem fogok elkezdeni semmilyen lemosót, irrigátort, mert azt mondják, vagy az a divat. Ha nincs semmiféle panaszom (szag, folyás, bármi), akkor valószínűleg jó az eddigi módszerem. De elismerem, ez nyilván egyénfüggő.
(valaki említette a hólyaghurutot... á, az emléktől borsódzik a hátam....)
Szeritnem ha a férfiaknak is vízzel kell mosakodni, akkor a nőknek is elégnek kell lennie. Bár a mi húgyvezetékünk jóval rövidebb, mint a férfiaknak, ezért "fázunk fel", vagyis lesz hólyaghurutunk gyakrabban, szóval lehet, hogy jobb a tisztálkodó szer, de tényleg nem lehet dönteni.
Régen mondta nekem egy lány, hogy csak vízzel tisztálkodik intim területen és hogy tökéletes.
Igen, gondoltam, hogy vízzel mosakodsz.
Az az igazság, hogy már végképp nem lehet tudni, hogy hogy is kéne mosakodni. Én utánanéztem, a google-ben kerestem rá, hogy intim higiénia nőknél és intim higiénia férfiaknál. A férfiaknál kifejezetten hangsúlyozzák, hogy csakis és kizárólag vízzel, de a nőknél nem ezt írják, hanem az intim mosakodót. Nem értem, hogy miért, én is hallottam sokaktól, hogy a sima víz a legjobb.
De pl ahogy rákérdeztem a nőgyógyásztól, ő is az intim mosakodót ajánlotta, belülre meg a kamillás vizet heti egyszer, vagy a tejsavas irrigálást. Hogy most tényleg mi a jó, azt végképp nem lehet tudni...
Nekem is ez a véleményem, az intim mosakodót nem használom minden nap, mert akkor jön a candida és a hólyaghurut. De gondolom mindenkinek más.
És te mit használsz a mosakodáshoz?
Így tisztálkodva kívülről, plusz heti egyszer kamillás vízzel kiöblítve belül tökéletesen bevált. Így nincsenek szagok és fertőzések.
De gondolom mindenkinek ki kell tapasztalni, hogy neki mi a jó.