Szerintetek hogy alakul az idén a szőlő ára? (tudásbázis)
Nálunk idén azért ment jóval több permetszer a szőlőre, mert benyelt valami betegséget, és nem győztünk permetezni. Habár mi visszaforgatjuk borba :) De ha gondolod, majd utánanézek/utánanézetek, hogy alakulnak az árak, gondolom, annyira vészesen nem térnek el az ország különböző pontjain.
Mekkora területen gazdálkodtok amúgy, ha publikus?
A %-ot most néztem,hogy azt elütöttem,mert 30 %-ot akartam írni.ebben főleg a permetezés van benne,vagyis tulajdonképpen arra gondoltam,de a munkán kívül ez és a földmunkák teszik ki a költségek legnagyobb részét.a permetezés pedig pontosan 30 %-kal emelkedett a tavalyihoz képest a számlák alapján.Sőt!Már a 4.permetezés-permetszerrel együtt is pontosan 30 %-kal volt több,mint az idei első permetezés.nem kapunk benne több szolgáltatást,mivel csak a permetezésre van szerződésünk,minden mást magunk végzünk,ebbe beleértve a tárcsázást is.Egyébként a permetszerről és a gépmunkáról külön-külön számlázás van és így simán látszik.Most egyébként nem is az a lényeg,hogy pontosan mennyi volt az emelkedés,hanem azt kérdeztem,hogy mi lenne a reális ár.Te nem az ellen oldalt képviseled -vagyis átvevő vagy?-véletlenül,mert szerintem áremelkedéstől függetlenül is nagyon kevés volt a tavalyi 125 ft-os átvételi ár,amikor 700 ft körül árulnak egy üveg bort.és nálunk igazán minőségi a szőlő,csak hogy az ár nem az.
Úgy igazán szerinted mégis mennyi lenne a reális ár,ahhoz képest,hogy 10 évvel ezelőtt volt a merlot ára 150ft/kg és az irsai 100?És akkor mennyi volt egy liter benzin,vagy gázolaj?
Lassan kezdődik a szezon, akkor majd körbeérdeklődöm, hogy felénk mennyiért veszik.
Amúgy bor,- vagy csemegeszőlőben utaztok?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg akarod? Alakuljunk együtt!
- Mi legyen a most alakuló állatmenhelyem neve?
- Egy kimagaslóan gyönyörű lánynak hogy alakulhat ennyire rosszul az élete?
- Kapcsolat alakulása
- A nagyon szép barátnőimnek hosszabb ideje nem alakul ki párkapcsolat
- Hogyan alakul idén nyáron a szórakozóhelyek forgalma? Mennyi lehet az átlagos havi forgalma egy VII. kerületi szórakozóhelynek?