Szerintetek hány kilót kell leadnom, hogy ne legyek kövér? (tudásbázis)
Kamu...
Fogyni akkor fogsz, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amit felhasználsz. Ha így sem fogsz, fel kell keresni egy enokrinológust, aki pajzsmirigyet néz és inzulirezisztenciat. Ha betegség miatt nem fogysz ír fel gyógyszert, és az első pontot ( kalóriahiány létrehozása) megvalósít a fogyni fogsz. Minden más kamu pénzlehúzás.
38...
Persze, számít, de nem úgy, mint 20 évesen vagy kamaszkorban. Jó lenne, de a pénzem és az időm is véges, és eltolódtak a prioritások és az értékek más dolgok felé...
Igen, a chilis babtól is:S
Én már lassan kipróbálom, hogy bírom e enni:D
Tegnap már semmi bajom nem lett a currys csirkétől, pedig azt sem ettem már vagy féléve:D
Ügyes vagy!:D
sajnos a csíkok megmaradnak, de nyugtasson meg, hogy akkor is csíkos lenne a hasad, ha kevesebbet szedtél volna fel. Ilyen a bőrtípusod.
Én is csíkos vagyok. Így közel 30 évvel a szülés után, gyöngyházszínűek. Ez van:D A cicimen is vannak csíkjaim, sőt a térdemnél is. A térdemnél a gyerek kori növésem miatt.
És még valami a hasaddal kapcsolatban: ha esetleg úgy látnád, hogy lóg a fogyás után, ne aggódj rajta, mert vissza fog húzódni! Idő kell neki, de visszamegy:D
Csak így tovább!
Ln a helyedben nem iktattam volna ki teljesen a lisztet és cukrot, mert félnék a sóvárgástól, hanem inkább lecsökkentettem volna a megevett mennyiséget.
Ez a kaja felezés a legjobb módszer szerintem, mert így mindent eszel és nem fog hiányozni:D
Hajrá!
Mi az a kikiriki?
Azt hittem volna, hogy kukorica, de gugli szerint mogyoró?
Én egészen addig hittem ebben, amíg nem ismerkedtem meg a Bocsi Vikivel, illetve azzal a módszerrel, amit ő követ, tanít. Az, hogy genetikailag kódolt, az abszolút igaz, de nem úgy, ahogy az a köztudatban van. Egyszerűen nem lehet mindenkinek ugyanúgy táplálkoznia. Én nem vagyok az ügyfele, de látom, hogy hányan fogytak le a módszerével, akik már elkönyvelték magukat genetikailag kövérnek.
Nem kell egész életben szívni, de az egészség tényleg rengeteg lemondással jár.
Nem számít a szépség az életedben?:)
Ezen jót mosolyogtam, hány éves vagy?
De nemcsak a kilókat kell nézni, inkább zsírszázalékot méretni (többféle módja is van) szakembernél, hogy tisztázza, hogy tényleg plusz 5 kiló van rajtad, vagy csak izmos vagy, de nincs rajtad sok zsír.
Aki rendszeresen sportol, annál ez látszik ilyen mérêsekkel, az meg nen biztos, hogy amirôl sokan azt gondolják, hogy "fogyaszt" mint mozgás, a tényleg fogyasztana és zsírból fogyasztana.
Pl a maratoni futóknak elég magas a zsírszázalékuk az izomhoz képest, egy maratoni futó akkor is "zsíros", amikor egyébként vékonynak számít. Míg egy testépítônek mindig is kevesebb zsírja lesz mint másoknak, eleve attól, hogy az izmai nagy mennyiségû ch-t tárolnak, az edzés során is fôként szénhidrátot használ, zsírt kevesebbet raktároz.
Igazából én nem azt mondom, hogy a kaja nem számít, hanem, hogy nem csak az számít. Én pl. olyan diétával és annyi sporttal tartottam a súlyomat a húszas éveimben, amitől más már "elfogyott" volna, én eljuttottam odáig, hogy 5-7 kg volt rajtam a papíron ideálishoz képest, egyszer, egyetlen egyszer csak 3 kg.
Most, hogy nem figyelek már annyira, normálisan eszem, kevesebbet mozgok, lett belőle 25 kg plusz. Pedig enm eszek sokat, máson kb ennyi kajával és nem mozgással van 5-10 kg plusz.
De igen, az is ott van, hogy amíg alig ettem, kevesebb voltam. Csak most már nem annyira éri meg, mert nem számít annyira a szépség az életemben, más hátrányát meg nem érzem.
Szóval is-is.
"Nálam amúgy nem vita tárgya, hogy ki mennyit eszik, nem vitázom rajta, hanem ELDÖNTÖM:DDD pl nincs repeta, ha már eleget ettek,"
Nálunk ugyan ez volt:D
Reggeli, ebéd, vacsora, gyümölcs. Vasárnap a cukrászdába ehettünk 1-1 tortát, hét közben csak akkor volt süti, ha olyan étel volt, pl. gulyásleves és fánk, vagy bableves és palacsinta. Csokit havonta 1x kaptunk. Sok süti, csak ünnepekkor volt...
Magyarán a húgod született a legkisebb súllyal és ô maradt köztetek vékony, ez nagyon meghatározó dolog.
Nekem a legkisebb súllyal született gyerekem hízásra hajlamos, de mivel egészségesen éltem terhesség alatt, pici súllyal született. Aztán volt ô dagi egy évesen is és kétévesen is a védônô szerint is, és én is láttam, hogy az, még szoptatás alatt is nagyon hízott.
Visszafogtam a kajâban és sportol is, és vékony, sôt, most meg is nyúlt, igazán kecsesen vékony. De tudom, hogy ô egy hízásra hajlamos vékony, ezért még most is odafigyelünk és arra nevelem, hogy egész életében oda kell majd figyelnie. Ne betegedjen bele, de kell az a kontroll, a sajât egészsége érdekében. És mi a férjemmel soványak vagyunk, most a férjem 174/67kg, de mégis besikerült a genetika, hogy raktároz. Ami nem biztos, hogy meg is történik, mármint, hogy felnôttként elhízik, de hajlamos rá.
Nálam amúgy nem vita tárgya, hogy ki mennyit eszik, nem vitázom rajta, hanem ELDÖNTÖM:DDD pl nincs repeta, ha már eleget ettek, pedig tudom, hogy enne még, elküldöm játszani és 5 perc múlva már nem is emlékszik rá. Mert ô a szemével enne, de amúgy már jóllakott, ha viszont játszik vagy mást csinál, akkor már elfelejti, hogy még repetázni akart.
Felnôttkorára ez ki fog alakulni és najd egyedül is tudni fogja.
További ajánlott fórumok:
- Szeret vagy nem? Segítség, mitévő legyek?!
- Háztartás, iskola, munka és még legyek szép is?
- A párom nem bír a vérével. Tanácstalan vagyok. Mitévő legyek?
- 5 kilót kéne fogyni, hogy újra 60 kiló legyek, mint 30 éve....
- 2 hónap alatt sikerülhet leadnom 6-7 kg így?
- Már csak 5 kg-ot kell leadnom.Milyen diétával tegyem?tudtok v.mi jó receptet?