Szerintetek a magzatot a zene megnyugtatja? Valami más tipp a nyugtatásra? (tudásbázis)
Elírtam, a dopamin receptorok száma alacsonyabb a stresszben fejlődötteknél.
Ennek egyébként az a folyománya, hogy többek között könnyebben válhatnak függővé - nem kifejezetten drogokra kell gondolni, akár evészavar, viselkedési problémák stb. lehetnek ennek a folyománya. Természetesen nem egyedüli tényezők függvénye, hogy kiből, milyen gyerek/felnőtt lesz a végén.
A szülés utáni depresszió is kedvezőtlenül hat a babákra, pedig őket is vitathatatlanul szeretik. De valahogy mégis nyomot hagy a babán az anya lelki kondíciója, annak ellenére, hogy szeretetben nő.
A magzat akkor nyugodt, amikor az anyuka is az. Szóval, nem a magzatot kell szerintem nyugtatni, hanem az anyát.
A stresszes terhesség szülötteinek a dopaminszintje mérhetően alacsonyabb a nyugodt terhességben fejlődöttekéhez képest. Ez nem általában van így, hanem mindig, sajnos.
Persze, ezen kívül még millió dolog közrejátszik, hogy melyik baba, milyen kondícióval jön a világra.
A baba hallása a 4. hónapban már kialakul, így minden hang hatással van rá. Gyakorlatilag bármilyen zenét hallgathatsz ami nem stresszel téged.
vérnyúl, ismét sikerült "elmés" hozzászólást szülnöd.
Amikor a ismerősöm terhes volt, akkor ő is sokat stresszelt, nem volt egy nyugis a terhessége.
Kerestünk babazenét, neki bevált. Lenyugodott a magzat is, meg mi is - szó szerint majd' bealudtunk attól a zenétől :)
További ajánlott fórumok:
- Depizős fórum, avagy más problémái megnyugtatnak...
- 4 hónapos manókám mostanában minden nap egy-egy időszakban sírva fakad és nem tudom megnyugtatni. Mit lehet tenni?
- 2, 5 éves lányom pár hete minden éjjel kb 2 oránként felébred és ordit dobálja magát, még megnyugtatni sem tudom mert ellök, mi lehet vele?
- Mi az amivel megnyugtatod Magad?
- Szerintetek igaz az, hogy magzat ha állandóan hall egy zenét az később megnyugtatja majd?
- Fogzásnál fájhat úgy a babának, hogy nagyon-nagyon sír, és alig lehet megnyugtatni?