Szerinted van-e hivatásos anya? Létezik-e ilyen hivatás? (beszélgetős fórum)
Én hivatásos anya vagyok, nem menekülésből, nem érzem úgy, hogy ezzel elveszítettem önmagam, több idő jut mindenre, és ha a lehetőség adott, élek vele.
A cigányasszony jó példa, tudok rá ellenpéldát, ahol élek nem jár családi pótlék a nem dolgozó, hivatásos anyukáknak, szóval itt a cigányasszony kénytelen lenne elmenni dolgozni.
Mindenesetre a gyereknevelés mellett tanultam is és így van egy szakmám, amivel el tudnék helyezkedni, ha szükség lenne rá, vagy ha a gyerekek nagyobbak lesznek és úgy érzem, a háztartásbeliség nekem kevés... Ennek ellenére most igen, eltartatom magam, mert férjemmel megbeszéltük hogy mindenkinek jobb, ha egyelőre nem dolgozom, nekem is, mert több idő jut magamra, és rájuk is.
Egyébként meg kihivás: De azért az, mert küzdenünk kell saját magunk ellen is. Oly módon, hogy ne a saját képünkre vagy elvárásainknak megfelelően, szinte kikövetelve igényeinket, neveljük.
Finoman irányitva, vezetgetve, hagyni Ő jöjjön rá mi az amit saját magától elvárhat.
azt szerintem tudni kell minden anyának, a gyereket nem magunknak szüljük. (én nem szültem öf. )
Ők azért születnek, ogy önmaguk lehessenek.
Az anyaság nem hivatás, csak anyaság. Anyának lenni jó. Csodálatos. Az benne a csodálatos, hogy látjuk őket felnőni, látjuk ahogy kialakul a világuk. Megtalálják önmagukat. Egy anya feladata megtanitani őket arra, hogy önmaguk legyenek. Ők nem minket folytatnak. Ők külön emberek.
Valakitől egyszer azt hallottam: A gyerekeinket csak kölcsönkaptuk az élettől.
Szerintem, ilyen mint hivatás nem létezik, ez olyan rideg szó.
De hiszem, hogy van akinek az anyaság az élete.
Sajnos az nem én vagyok.
Látod ezt tudnád megtanítani annak a nőnek, aki nem így él.
Ellentétek vonzák egymást. (ilyen dolgokban)
"Az ember, aki legbelül zenétlen,
S nem hat rá édes hangok egyezése,
Az kész az árulásra, taktikára,
S szelleme tompa, mint az éjszaka
S érzelme komor, mint az Erebus:
meg ne bízz benne. Hallgass a zenére."
/William Shakespeare/
Ennyi...témát részemről lezártam...off
Aki útálja a zenét
:O)))))))))))))
Jaja male, összekevertél egy pár sort. Nem baj.
Amúgy akkor is ilyen nő kell neked!!!!
Modogasd magadnak és akkor elhiszed.
(vicc)
Ha te mondod...akkor kell
Miért is?
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy hogyan lehet vakaki két gyerek mellett hivatásos anya, és hogy hol lehet ezt elrendezni!?
- Gyes vagy hivatásos anyaság?
- Szerintetek a nyugdíjba beleszámolják a gyes éveit? Pl. aki hivatásos anya 9 évig voltam velük.
- Ha valakit felvettek Rendőrtisztire vagy a szakközépbe attól kezdve hivatásos személynek számít?
- Hogyan foglalkozhatnék hivatásosan is az egészséges életmóddal?
- Lejár a gyesem és szeretnék hivatásos anya lenni, a munkáltatómnál mennyi idővel előtte kell bejelentenem és fel kell-e mondanom?