Gyes vagy hivatásos anyaság? (beszélgetős fórum)
De jól értette. A legnagyobb ugyan betölti a 18-at, de mivel marad 3 kiskorú, így jár a legkisebb 8 éves koráig. (Vagy addig, amíg a második legidősebb gyermek be nem tölti a 18-at.)
Meddig jár a GYET?
A gyermeknevelési támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől 8. életévének betöltéséig jár. Megszűnik a jogosultság akkor is, ha a legidősebb gyermek betölti a 18. életévét és a háztartásban nincs további 3 olyan korú gyermek, akikre a jogosultság megállapítható.
Nem jól értetted!
Ha a legidősebb 17éves akkor csak 1 évet maradhatsz otthon mert az hamarabb jön el,hogy ő 18 éves legyen,minthogy a legkisebb 8 éves.
De akkor leszel a legokosabb:-).ha felhívod az államkincstárat és pontosan megkérdezed,vagy neten.
de nekem ezt mondák amit írtam,nekem is 4 gyerekem van.
Szia!
Én is anyaságin voltam csak most gyest kapok a 6 hós babámra.
de úgy van hogy addig jár amíg a legidősebb 18 éves vagy a legkisebb 8 éves lesz.
Amelyik hamarabb lesz addig kaphatod!!
Kedves Brigusz!
Először is úgy hallottam, hogy hat, vagy hétéves korig veheted igénybe azt, hogy hivatásos anya légy, mivel pici gyermeked is van mindenképpen érdeklődjél utána akár az Önkormányzatnál, vagy pedig írj levelet a Magyar Államkincstárnak ők tudják ilyenkor mi a teendő. Küldjél nekik levelet és minden információt megkapsz ezzel kapcsolatosan.
Szívélyes üdv.Ágnes
További ajánlott fórumok:
- 2006-os juttatások: Anyasági, TGYÁS, GYES, GYED stb.
- Hivatásos anyaság.Otthon maradni három v. több gyermekkel, vagy visszamenni dolgozni?
- Gyermeket születése után és a papírok beadását követően, nektek mennyi idő után küldték a gyest és az anyaságit?
- Szerintetek a nyugdíjba beleszámolják a gyes éveit? Pl. aki hivatásos anya 9 évig voltam velük.
- Lejár a gyesem és szeretnék hivatásos anya lenni, a munkáltatómnál mennyi idővel előtte kell bejelentenem és fel kell-e mondanom?
- Hivatásos anyaság