Szerinted a növények éreznek félelmet, fájdalmat? (beszélgetés)
Cicák "ellen" én búzát szoktam vetni. A szőrcsomók ellen/kezelésére rágcsálják a növényeket.
Nálunk a cicók ugyan kijárnak az udvarba, de a benti növényeket is megrágcsálták. Mióta mindig van búza vetve nekik (2 tálban felváltva, hogy folyamatos legyen az ellátás) csak azt legelik.
Sőt, még a becézgetést, a zenét és hasonlókat is megértik, megérzik.
Amikor átültettem egy fikuszomat, és nem igazán akart talpra állni utána. Hiába öntözgettem, becézgettem, tápoldat meg egyebek, csak lógatta a leveit... egyszer berágtam, és azt mondtam neki: idefigyelj, most napokon belül vagy összekapod magad, és minden oké, vagy úgy váglak ki innét a másodikról, hogy soha többet nem térsz magadhoz!
Két nap múlva elkezdek a levelei szépen kisímulni, ismét szépen peckesen, felfelé álltak, és látszott rajta, hogy csupa élet az egész virág. Öröm volt rá nézni.
Azt hittem körbe puszilom... :)))
Ez nálunk is így van.
Viszont az amarilliszek nem szeretnek.
Valamit biztos éreznek és kommunikálnak is.
Pl. Afrikában a zsiráfok amikor legelik az akáciákat, azok csersavat kezdenek termelni, ami mérgező. De nem csak az a fa termeli, amit éppen legelnek, hanem a többi is a közelében, mert a fák "üzennek" egymásnak.
Persze, akkor érzik jól magukat ha te saját magad is jól vagy, ha ideges vagy vagy félsz valamitől, akkor ők is...
Valami tudós még a kommunikációjukat is rögzítette, olvastam a neten.
Ha van szemed, akkor látod hogy hogy érzik magukat
Nem csak szerintem.
Ez tudományosan bizonyított.
Azt, hogy ez egy kellően, tudományosan kikutatott terület, s annak értelmében igen.
Minden hozzáférhető a neten, guglizd ki.
További ajánlott fórumok:
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Mihez hasonlítanád a szülési fájdalmat/makat?
- Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz?
- Miért érzünk fájdalmat, ha szerelmesek vagyunk?
- Mivel vagy hogyan lehet enyhíteni a fogzással járó fájdalmat?
- Éreznek a növények fájdalmat?