Szerinted a jogsi szükséges rossz, vagy életcél volt, hogy megszerezd? (beszélgetés)
Ez a "hagyjuk már" is olyan, mintha külföldi nyaralásra költenék ahelyett, hogy kocsira spórolok.
Vannak másfajta költségvetések is. Éveken át jártam úgy a boltba, hogy az eladó egyik keze a párizsi, másik keze a lecsókolbász fölött volt, melyiket kérem.
Manapság már nem tudja, mit fogok választani, de egy kocsi ára ma is egy évi jövedelmem nagyjából.
Még a tanfolyam is megviselne anyagilag. De nyugodt vagyok, mert sehonnan nem szakad rám a vezetés kényszere.
Pedig nem telik. Nem is telt. Már anyámnak se telt. A nagyszüleim is kocsi nélkül haltak meg.
Ha egy jogsi évekig csak van, hamar elvész az a kis gyakorlat is, amit a tanfolyamon szerzett az ember. Tényleg kimennél csak úgy vezetni a forgalomba sutty?
Sajnos ez érthető.
A családban sem volt autó soha, illetve a távolabb élő nagynénéméknek csak. Nálunk így hozták a családi körülmények. Gyakorlatilag egy keresős család volt gyerekkoromban is, felnőttként is.
Nem az élethelyzetet nem értem.
Te nem érted, hogy mi van akkor, ha egyszerűen nem telik autóra.
Imádok vezetni,nagyon szeretem az autókat,alig vártam, hogy legyen jogosítványom.
Minden nap vezeték,ha semmi dolgom,akkor is kitalalok valamit ami miatt kocsiba ülhetek:)
Ez mind szép, és mindeddig én is az autó szükségessége mellett érveltem, és érvelek is, de most azért én mondom azt, hogy ehhez szerencsés család is kell, ahol ez anyagilag, életszervezésileg lehetséges. De egyébként jól teszitek.
Annak én is örülök, hogy a szüleim vezetnek, a mai idősebbeknél ez óriási előny.
Álom.
Hívtuk a mentőt. Nem jött.
Be a gyerekkel a kórházba autóval.
Ott meg fel akartak minket jelenteni, hogy az életveszélyben lévő gyerekhez miért nem hívtunk mentőt..
Ez van.
És én 2km-en beül lakom a kórházhoz...
Akkor mi van azzal, aki tényleg kis faluban él??
Esélye sincs.
De ugyanezt eljátszották velem is.
Sőt, amikor a negyedik gyerekkel beindult a szülés, és nem volt autó a közelben, akkor is alig akart kijönni a mentő, merthogy nem taxi. Pedig külön szólt az orvosom, hogy azonnal hívjak mentőt, ha megindul, mert a 4. gyerek akár 10 perc alatt is jöhet, ne kockáztassunk...
Nem, nem jön a mentő automatikusan, ne álmodozz :P Nem fogok miden nap 10km-t gyalogoltatni a gyerekeimmel senki kedvéért az iskolába, bocs (5 oda és 5 vissza az testvérek között is ennyi, megnézném melyik gyerek gyalogol ennyit iskolába) Te melyik világban élsz? Na és ahogy már írtam buszjárat felejtős.
Nem bonyolult, maximálisan megértem, hogy sok embernek nincs szüksége autóra, ha olyan helyen élnék, én sem tartanék fenn autót, elég lenne a bicikli, meg a busz. De neked úgy látszik bonyolult megérteni, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor igenis szükség van autóra, mert egyszerűen nincs más mód. A szívességkérés, pedig bizony kuncsorgás, akárkit is kérsz meg, ha közvetlen családtagot, annak is borítod a programját, ha el kell vinnie valahova.
Orvosi ügyeleti rendszer pedig van. Még ahol gyakoribb a buszjárat, ott is kijönnek.
Jó csöndes lehet a falud, én a közlekedés szerint jobb helyen élek. De van helyben is orvosunk, más dolog, hogy kijön-e, én még nem próbáltam.
Soha nem kértem senkit, hogy vigyen be orvoshoz, eszembe sem jutott. És senkitől nem várok alkalmazkodást. Mindenki elvan magának. Megszakadsz a cipelésben, akkor is elmegy melletted a szomszédod az autóval. Vagy szakadó esőben gyalogol a kisiskolás a nehéz táskájával - majd megszokja.
De még csak nem is akarat kérdése, nem bírok autót venni, és ezzel messze nem vagyok egyedül.
NEM ÁLL AUTÓ AZ UDVARBAN... :D
A fű szokott kinőni, az autót megvenni kell. Tudod ezt egyáltalán?
Azzal kellett volna kezdened, hogy azért legyen autó, hogy...
Ha nincs autód, te is csak tanfolyamot tudsz vezetni maximum, esetleg Kreszt... :D
Ennyire bonyolult, hogy sok embernek nincs autója?
Ha a gyerek beveri a fejét és elveszti az eszméletét, akkor jön a mentő, és az anyja nem remegő kézzel vezet, a gyerekre figyelve.
Ha nem veszti el az eszméletét, akkor jön a busz. Vagy valaki beviszi az anyjával együtt. Kuncsorogni nem szokás itt, mert az anyját se viszi el a nagy többség.
Magabiztosan.
Akkor van értelme. (Valamit elnyomtam az előbb. Nem véletlen, hogy nem akarok vezetni tanulni, balesetforrás lennék.)
De kötelezővé tenni már azért sincs értelme, mert nagy költséget jelentene az államnak, feleslegesen. Akinek van autója, az úgyis megszerzi a jogsit.
További ajánlott fórumok:
- Számodra miért szükséges, hogy legyen párod?
- Szüléskor gátvágás mikor szükséges? ki hogyan élte meg?
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Ki, hogy oldja meg a gluténmentes élethez szükséges alapanyagok finanszírozását?
- Tengerparti nyaraláshoz szükséges holmik
- 4 hét alatt megszerezhető a jogsi?