Szeretetnyelv (beszélgetés)
A könyv szerint mindenkinek csak egy szeretetnyelve van. Szerintem azért lehet kettő is. A teszt nem sokat ér. Ismerned kell annyira a párodat, hogy ha elolvasod a könyvet, meg tudod mondani, neki mire van szüksége.
A kérsésre válaszolva: működik a dolog. Ez azon ritka könyvek egyike, ami nagyon gyakorlatias, és könnyen alkalmazható, egyszerű tanácsok vannak benne. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Engem is érdekel. Működik ez a dolog, vagy hülyeség? A teszten nem igazodom el, tele van ostobának tűnő ismétlésekkel, és bizonyos dolgokat nem tudok eldönteni, mert konkrétan senki sem ölelget engem, néha a rokonaim, de az is jó ritkán van, szóval azt gondolom, valamennyire mind az öt játszik mindenkinél.
Hú de régi fórum ez.Érdekel még valakit,engem igen!
Hát igen, én is voltam ilyen kapcsolatban. Hiába működik amúgy minden jól, állandó hiányérzet marad az emberben...
A gond ott van,amikor nem egyezik a szeretetnyelv,vagyis "nem veszik egymás adásait".Pl.a férj úgy fejezi ki a szeretetét, hogy segít,szívességeket tesz,de a feleség inkább elismerő szavakra, vagy testi érintésre vágyna,és ezeket lehet kombinálni,és variálni tovább..
Mindegyik fontos, de alapvetően mindenkinek kettő van, amit leginkább igényel. Nekem az érintés az egyik, az elismerés és a minőségi idő azok, amik még fontosabbak.
Mint már írtam, ezek mindegyike. Szerintem másnak is szüksége van hol erre hol arra. Hol csókra, hol csokira, hol érintésekre mindezt minőségi idővel kombinálva.:)
A te szeretetnyelved melyik???
Az enyém a minőségi idő! :)
Macskanyelvről már hallottam.:) Édes, finom.:)
Amúgy a szeretetnyelvekre, mind az ötre szinte mindenkinek szüksége van. Ezek afféle irányadások, és ha odafigyeléssel adjuk egymásnak akkor jól működő kapcsolatot eredményezhet. Olyan lesz mint a macskanyelv! :)
A férjemé azt hiszem, a szívességek.Megcsináltatnám vele a tesztet, de eléggé hogyismondjam furcsa,azzal az ismételgetéssel...
Megcsináltam én is a tesztet,és 2 egyforma jött ki.Azt tudom, hogy az ajándékozás volt az utolsó...
Gondoskodással, de erre nincs sok lehetőségem.
Én is olvastam , az elismerő szavak hittem ,de kiderült ,hogy a testi érintés inkább:)))
az enyém az elismerő szavak leginkább
Az én nyelvem a testi érintés,és a minőségi idő,azt hiszem...
Ti hogyan fejezitek ki,tudjátok?
Gary Chapman - Egymásra hangolva c. könyvében írja,hogy 5 féleképpen fejezhetjük ki a szeretetünket:
Ajándékozás
Elismerő szavak
Minőségi idő
Szívességek
Testi érintés
persze, olvastam Gary Chapmantől 2 könyvet is
Hallottatok, vagy olvastatok a Szeretetnyelvről?Beszélgessünk róla...