Szeretem az arcápolási rutinokat, de néha feleslegesnek néz ki. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Persze, szerintem érdemes megelőzni! Na meg mennyivel szebb az arc ha friss! Ha sminkelsz, a sminked is szebb lesz egy friss tiszta bőrrel. :)
Érdemes lenne elmenni egy jó kozmetikushoz, aki megmondja milyen a bőröd típusa. Nekem zsíros az arcbőröm, ilyen krémeket is veszek ami erre jó.
Amikor már ránc van akkor a kence-fice nem sokat ér, megelőzni sokkal egyszerűbb, hatékonyabb.
Én totál vékony vagyok, 40 múltam nekem sincs ráncom, foltom, igaz 16 éves korom óta krémezek, fényvédő télen-nyáron, 28 éves koromtól az elmúlt 2-3 évvel ezelőttig havonta jártam kozmetikushoz arcmasszázsra, fiatalító/fenntartó kezelésre. Tervben van hogy újrakezdem.
Fuu sokmindent. 😃
C-vitaminos szérumokat, hyaluronsavat, kollagént, 23 napja szedem a ligetszépe kapszulát, arcmasszázst, selyem párnahuzat alváshoz, mindent bevetek! 😃
Tavasztól őszig nem savazok, fényvédővel sem, vékony, érzékeny bőröm van, én így szocializálódtam, hogy erős fényes időszakban nincs savazás.
Mikor télen mentem nyárba akkor is utazás előtt már 2-3 héttel befejeztem a savazást.
Virágvízek, és olajok. Semmi más. Az Argán olajat szeretem nagyon, de van többféle, kinek mi válik be. "Zsíros arcbőr: szőlőmag, jojoba, csipkebogyó, kender...
Száraz arcbőr: sárgabarack, argán, rózsa, ricinus...
Érzékeny arcbőr: levendula, argán, rózsa...
Kombinált arcbőr: szőlőmag, jojoba, ligetszépe...
Problémás arcbőr: levendula, ricinus, argán..."
Nem kellett hozzá recept. Nem tudom pontosan, hogyan működik ez. De biztos, hogy bőrgyógyász javaslatára készül, mert úgy árulták, hogy bőrgyógyászati krém.
Most is használok ilyen magisztrális készítményt, de most kézkrémet.
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Junior tejital - tényleg felesleges?
- Mi az amire rájöttetek, hogy felesleges pénzkidobás volt az életetekben?
- Milyen felesleges ajándékot kaptál már karácsonyra?